Vágólapra másolva!
Nehezen éli meg, hogy elhagyja a csapatot, de hiányzik neki a versenyzés öröme és a sikerek. Szerinte nem igaz, hogy nehéz vele együtt dolgozni.

„Nagyon nehéz rázárni az ajtót a Ferrarira, és tudni, hogy jövőre nem ezt a piros színt fogom képviselni" – mondta Fernando Alonso az abu-dzabi szezonzáró után, amely az utolsó versenye volt a maranellói istálló színeiben. „Nagyon nehéz volt meghoznom a döntést, de gondolom, tavaly hasonlóan nehéz lehetett Felipe (Massa) számára is, hogy egy hosszú kapcsolat után elköszönjön a csapattól."

„Hiányzik az ünneplés a dobogón, hiányoznak a győzelmek, a bajnoki címek, és úgy érzem, egy új projekt közelebb vihet ehhez. Talán nem egy év alatt, de nincs kétségem afelől, hogy a jövőben lesz valódi esélyem."

Alonso nem zárja ki, hogy egyszer majd újra a Ferrarinál versenyezzen Forrás: Ferrari

Alonso szerint jövőre sem valószínű, hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg fölénye eltűnik, de reméli, hogy új csapatánál – amely, bár ezt hivatalosan még nem erősítették meg, bizonyára a McLaren-Honda lesz – ismét kap lehetőséget a legjobbak közé kerülni.

„Amilyen formában a Mercedes az idén volt, mindenkinek nagyon kemény dolga lesz, hogy ledolgozza a hátrányát" – vélte a kétszeres világbajnok. „Én viszont jobb sorsban bízok. Szeretném élvezni a küzdelmet, a dobogós helyeket és a jobb szereplést."

Visszatérne a jövőben

A közvélekedés szerint a csapatoknak egy idő után nehezükre esik együtt dolgozniuk Alonsóval, szerinte azonban ennek ellentmond, hogy egyszer már visszatért egy korábbi munkaadójához, a Renault-hoz. Most pedig a McLarennél folytathatja a pályafutását, ahonnan 2007 végén, egyetlen szezont követően, viharos körülmények között távozott.

„Mentem már a Renault-tól a McLarenhez, aztán visszatértem a Renault-hoz. Aztán jöttem a Ferrarihoz, talán ismét visszatérek majd ide is" – vetette fel. „Úgy tűnik, hogy azok, akikkel együtt dolgoztam, mindig nyitva hagytak számomra egy ajtót, holott általában pont az ellenkezőjét olvasom. Azt, hogy velem nagyon nehéz együtt dolgozni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!