Vágólapra másolva!
Azt ígérték, a csütörtöki igazgatótanácsi ülésen döntik el, hogy Kevin Magnussen vagy Jenson Button lesz Fernando Alonso csapattársa, de végül nem tudtak megállapodni. Elképzelhető, hogy a szponzorokon múlik majd a választásuk.

A McLaren főnöke, Ron Dennis az Abu-dzabi Nagydíj hétvégéjén azt mondta, a McLaren egy december elején tartott igazgatótanácsi ülésen dönt majd a 2015-ös pilótapárosáról. Az ülést csütörtökön meg is tartották, azonban az istálló elárulta, hogy továbbra sem született döntés a versenyzőkről.

„A mai igazgatótanácsi ülés befejeződött, de a 2015-ös felállásunkkal kapcsolatban nem hoztunk döntést" – jelentette be egy szűkszavú közleményben a McLaren szóvivője. Arról nem esett szó, hogy a csapat döntése mikorra várható, pedig Jenson Button korábban úgy nyilatkozott, „mindenkinek jobb lenne, ha ez minél előbb kiderülne". Az biztosra vehető, hogy Fernando Alonso 2007 után visszatér az istállóhoz, azt viszont még senki nem tudja, hogy a második ülést Button vagy Kevin Magnussen kapja majd meg.

Buttont és Magnussent továbbra sem tájékoztatták a jövőjükről Forrás: AFP

Sajtóértesülések szerint azért húzódhat el ilyen sokáig a McLaren döntése, mert a csapat még szponzorokat próbál vadászni a következő idényre, ami a versenyzők személyét is befolyásolhatja. Ron Dennis a hét első felében Dániában járt, ahol állítólag két helyi vállalattal, a Legóval és a Bestsellerrel is tárgyalt az esetleges támogatásról.

„Remélem, Dánia ráébred, hogy milyen különleges lehetőség lenne befektetni egy olyan versenyző pályafutásába, aki könnyen sportlegendává válhat ebben az országban" – mondta Dennis a helyi sajtónak, amiből arra lehet következtetni, hogy megfelelő támogatás esetén a fiatal Magnussent tartaná meg a 34 éves Button helyett.

Csütörtökön azonban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Lego elzárkózott az F1-es szponzorációtól, mert a sportág nem illik a vállalat profiljához. Ez a fejlemény viszont Button malmára hajthatja a vizet, aki a 2014-es idényben egyébként több mint kétszer annyi pontot szerzett, mint Magnussen.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!