Vágólapra másolva!
A McLaren csütörtökön tárgyal arról, hogy ki legyen a másik pilótájuk a szinte biztosan visszatérő Alonso mellett, de a bejelentés időpontját még senki nem tudja. Button reméli, hogy a csapatnál maradhat, és szívesen megküzdene a spanyollal.

Bár a Forma-1 2014-es idénye lassan két hete befejeződött, a McLaren még mindig nem jelentette be, hogy milyen pilótapárossal vág neki a következő idénynek. Fernando Alonso visszatérése régóta nyílt titok, arról viszont csak találgatni lehet, hogy ki lesz a spanyol csapattársa.

A McLaren igazgatótanácsa csütörtökön ülésezik a csapat székhelyén, Wokingban, és a hírek szerint végre végleges döntést hoznak a második pilótájukról. Az állásra a két idei versenyzőjük, Jenson Button és Kevin Magnussen a legesélyesebb, azt azonban maguk a pilóták sem tudják, hogy kire esik majd a választás.

Noha Button korábban azt mondta, nem biztos, hogy a hosszas huzavona után elfogadná a McLaren ajánlatát, most elismerte, hogy mindenképpen a Forma-1-ben szeretne maradni. „Jövőre is a McLarennél szeretnék versenyezni" – nyilatkozta egy csütörtöki sajtórendezvényen a Sky Sportsnak. Elmondta, egyelőre ő sem tudja, hogy az istálló mikor hozza nyilvánosságra a döntését. „Ezt a kérdést még mindig nem tudom megválaszolni, de mindenkinek jobb lenne, ha minél előbb kiderülne."

Button egyelőre csak remélni tudja, hogy maradhat az F1-ben Forrás: AFP

A mezőny legtapasztaltabb versenyzője elmondta, a döntéstől függetlenül izgatottan várja a következő idényt. „Ha maradhatok a Forma-1-ben, akkor a csapattal együtt egy új korszakot kezdünk meg az új motorral, ez izgalmas kihívás lesz. Ha nem így történik, akkor más izgalmas kihívásokra szeretnék koncentrálni, ezért én nem aggódnék magam miatt. Persze jó lenne, ha ez minél előbb kiderülne" – mondta a 2009-es világbajnok, aki sokak szerint az FIA hosszútávú világbajnokságában (WEC) folytathatja a karrierjét.

Szívesen dolgozna Alonsóval

Button hozzátette, mindenképpen tiszteletben tartja a McLaren döntését, hiszen így is „nagyszerű pályafutása" volt a Forma-1-ben. Sajnálná azonban, ha jövőre nem próbálhatná ki a Honda motorral hajtott McLarent. „Az idei évet nagyon élveztem, és úgy gondolom, jó alapokat fektettünk le a következő évekre" – mondta. „Az új csomag miatt nagy kihívások várnak a csapatra, ami nagyon izgalmas."

A brit elmondta, attól sem riad vissza, hogy valószínűleg Alonso csapattársaként kell helytállnia, sőt kifejezetten örülne ennek. „Fernando egy hihetetlenül tehetséges versenyző, és nagyon intelligens is – ez a kombináció néha veszélyes lehet" – nyilatkozta. „Óriási kihívást jelentene, ha vele kellene együtt dolgoznom, sőt ellene is bizonyítanom – először ugyanis a csapattársunkat kell legyőznünk. Ő egyike azoknak, akikkel mindig is szerettem volna együtt dolgozni."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!