Vágólapra másolva!
Ugyanazzal a hozzáállással készül első szezonjára a Red Bullnál, ami a Toro Rossónál idén bevált. Bizonyítani akar 2015-ben, mert tudja, hogy e nélkül nem maradhat sokáig a mezőny egyik élcsapatánál.

Mindössze egy szezonnal a háta mögött, 2015-től máris a Forma-1 egyik élcsapatánál, a Red Bullnál folytathatja pályafutását Danyiil Kvjat. Az orosz fiatal úgy látja, idei teljesítményével meggyőzte főnökeit, akik bizalmat szavaztak neki, amikor Sebastian Vettel hirtelen bejelentette, hogy jövőre a Ferrarihoz igazol.

„Helmut Marko és Christian Horner látták, milyen munkát végzek, és elégedettek voltak. Dönteniük kellett, és úgy tűnik, bíznak a képességeimben. Biztos vagyok abban, hogy ha kétségeik lettek volna, akkor 2015-re is a Toro Rossónál maradok, hogy további tapasztalatokat gyűjtsek" – mondta Kvjat a Speed Weeknek.

Noha Kvjat a négyszeres világbajnok Vettelt váltja, a Red Bullnál elsősorban Daniel Ricciardótól várják, hogy átvegye a vezető szerepét a csapatnál, így a fiatal orosz versenyzőre nem nehezedik komoly nyomás. Ő mindenesetre bizonyítaná, hogy helye van a legjobbak között.

Kvjat a Red Bullnál sem akar görcsösen bizonyítani Forrás: Toro Rosso

„Nyugodt szezont szeretnék, olyat, amelynek során lehetőségem van támadni. Annyira kevés hibát akarok elkövetni, amennyire csak lehetséges. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Hiszek magamban, és feltett szándékom, hogy ezt a hitet vissza is igazoljam. Amennyiben kudarcot vallok, nem sokáig lesz ülésem egy élcsapatnál" – foglalta össze.

Kvjat az idén meggyőző teljesítményt nyújtott a Toro Rossóval, több alkalommal a McLaren és a Ferrari pilótáival is versenyben volt, amit úgy is fontosnak tart, hogy elismerte, a két csapat szebb napokat is megélt már. A következő szezon során nagyobb tétekkel játszhat, de a hozzáállásán nem tervez változtatni.

„A 2015-ös évre nem határoztam meg kimondott célokat például a pontszám tekintetében, vagy mondjuk úgy, hogy hat dobogós helyet akarok gyűjteni, illetve egy adott határidőig meg szeretném szerezni az első győzelmemet. Csupán a legjobb formámat próbálom megmutatni. Az első F1-es szezonomat a Toro Rossóval ugyanilyen hozzáállással kezdtem, és minden jól alakult."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!