Hamilton: Alonsónak nem lesz újabb konfliktusa a McLarennel

Formula One Nurburgring - Alonso wins Motor_Racing SPO Sports action F1 formula_1 GESTURE group male HORIZONTAL Spanish Formula One pilot Fernando Alonso of McLaren Mercedes celebrates his victory with team principal of McLaren Mercedes, Ron Dennis (L), a
Spanish Formula One pilot Fernando Alonso of McLaren Mercedes celebrates his victory with team principal of McLaren Mercedes, Ron Dennis (L), after the Formula One Grand Prix of Europe at the Nurburgring circuit in Nurburg, Germany, 22 July 2007. Photo: CARMEN JASPERSEN
Vágólapra másolva!
A világbajnok „érdekes” döntésnek tartja, hogy egykori csapattársa  szinte biztosan a McLarennél folytatja a pályafutását, de nem számít újabb konfliktusra a spanyol és Ron Dennis között. Alonso mérnöke is Wokingba tart, a Ferrarinál közben zajlik a csapat átszervezése. 

Egy évekkel ezelőtt még elképzelhetetlen forgatókönyv megvalósulásának küszöbén állunk, hiszen az elhíresült 2007-es botrány ellenére a McLaren várhatóan hamarosan bejelenti, hogy Fernando Alonso jövőre náluk folytatja a pályafutását. Alonso egykori csapattársa, az immáron szintén kétszeres világbajnok Lewis Hamilton nem hiszi, hogy a spanyol versenyző és Ron Dennis, a McLaren csoport elnöke ne tudna túllépni korábbi konfliktusán.

„Érdekes döntést hozott, de a legjobbakat kívánom neki" – idézte Hamiltont az Autosport. „Ez egy új élmény lesz számukra. Fernando óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt évek során, versenyzőként és az élettapasztalatai szempontjából egyaránt. Sokkal jobban fogja kezelni a viszonyt úgy, hogy korábbról már ismeri Ront. Nem lesz annyira trükkös a helyzet."

Alonso Ron Dennisszel még 2007-ben, amikor Hamilton csapattársa volt a McLarennél Forrás: DPA/AFP/Carmen Jaspersen

A brit szaklap értesülései szerint a McLaren december 4-én dönt Alonso csapattársának személyéről, és a spanyolt valószínűleg ferraris versenymérnöke, Andrea Stella is követi Wokingba, ahol a jövőben egyre szélesebb feladatkörre számíthat. A Ferrari közben Stella távozása miatt is átszervezést hajt végre a szakembergárdájában. Sebastian Vettel versenymérnöke Riccardo Adami lesz, aki már dolgozott a német pilótával a Toro Rossónál, és várhatóan Kimi Räikkönen is új segítőt kap a következő szezon előtt.

Räikkönen munkáját a Marussiától igazolt David Greenwood segítheti, aki a szezonzáró utáni teszten már a Scuderia kötelékében szolgált, korábbi csapatánál pedig vezető versenymérnök volt. Az Autosport úgy tudja, Greenwood hamarosan leváltja a finn versenyzővel eddig dolgozó Antonio Spagnolót, aki a gyárban folytathatja munkáját.

Eddigi pályafutása során Räikkönen jellemzően angolszász mérnökökkel volt sikeres. A McLaren után a Ferrarinál 2007-ben Michael Schumacher korábbi munkatársával, az ausztrál Chris Dyerrel nyert világbajnoki címet, az idei szezon során pedig visszahívták a tesztcsapattól David Lloydot, aki segítette a kommunikációt Räikkönen és a szakembergárda között.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!