Vágólapra másolva!
Legendás édesapjától függetlenül is hírnevet szerezne magának az ifjabb Carlos Sainz, aki hálás Fernando Alonsónak az elismerő szavakért. Sainz szerint új csapattársa, Max Verstappen előnyben lehet az idei teszteknek köszönhetően, de ő ezt a 2015-ös szezonnyitóig le tudja majd dolgozni.

Köszönetet mondott Fernando Alonsónak az elismerő szavakért és a támogatásért a Toro Rossónál jövőre bemutatkozó Carlos Sainz Jr.. A 20 éves spanyol azt állítja, honfitársa mindig pozitívan viszonyult hozzá. „Mindig volt egy jó szava velem kapcsolatban a sajtó és a csapatok felé is" – mondta Sainz az olasz Tuttosportnak. „Egész életemben hálás leszek a támogatásáért, és azért, ahogy bánt velem."

Sainznak nem kellett messzire néznie, ha példaképet keresett magának, hiszen édesapja a ralik élő legendája Spanyolországban. Ettől függetlenül az ifjabb Sainz célja, hogy a saját teljesítménye jogán is ismertté tegye a nevét, ezúttal a pályaversenyzés közegében.

Forma-1, Carlos Sainz Jr., Red Bull Forrás: Red Bull

„Gyerekként, amikor gokartokkal versenyeztem, felismertem, hogy milyen fontos az édesapám neve a motorsport világában, ezért keményen küzdöttem, hogy magamtól is híres legyek" – emlékezett vissza, hangsúlyozva: az F1-ben el akarja hagyni a Jr., azaz ifjabb utótagot a nevéből.

„Jó lenne, ha csupán Carlos Sainzként ismernének. Ha raliversenyző lennék, megérteném (a juniort), de a Forma-1-ben nem látom okát" – jelentette ki, és megjegyezte, hogy jelenleg 52 éves édesapja számára „a legnagyobb öröm" lenne, ha ő meg tudná nyerni a világbajnoki címet.

55-ös rajtszámmal indul

A Formula Renault 3.5 Series idei bajnoka az El Mundo Deportivónak elmondta, hogy az 55-ös rajtszámot választotta, mivel a pályafutása során gyakran használt 5-öst Sebastian Vettel fogja használni. A spanyol fiatal nem számít arra, hogy februárig újra F1-es autót – akár egy 2012-est – tesztelhet majd, így a jövő évi Toro Rosso megérkezése előtt mindössze három nap F1-es edzést mutathat fel 2013-ból és 2014-ből.

„Ebből a szempontból talán kissé hátrányban vagyok, de keményen kell dolgoznom. Azt nem gondolom, hogy ez bármit is számítana, márciusban már senkit nem fog érdekelni, hogy mi történt addig" – utalt arra, hogy csapattársával ellentétben ő meglehetősen kevés időt tudott eddig F1-es autóban tölteni.

A Toro Rossót az idén rengeteg kritika érte, amiért leszerződtették a még csak 17 éves Max Verstappent, de ő azóta a jelenlegi lehetőségekhez képest sokat tesztelt, és jellemzően jó eredményeket is szállított. Sainz viszont nem aggódik a jelenlegi helyzet láttán.

„Több kilométert tesztelt nálam, és már a saját mérnökcsapata is megvan, de az én előnyöm, hogy több éve versenyzem, mint ő" – vélte. „Nagyon jó pilóta, csakhogy én is készen fogok állni az első futamra, és megpróbálom majd legyőzni."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!