Vágólapra másolva!
A volt csapatfőnök az elbocsátása körülményeiről nem akar beszélni, de jó emlékként tekint vissza a csapatnál töltött időszakra. Büszke rá, hogy Vettelt sikerült átcsábítania a Ferrarihoz.

A Ferrari hétfőn menesztette addigi csapatfőnökét, Marco Mattiaccit, a helyére pedig a Philip Morris korábbi kommunikációs ügyekért felelős alelnökét, Maurizio Arrivabenét nevezték ki. Mattiacci mindössze hét hónapot tölthetett a csapat élén, s bár a 2014-es idény szokatlanul eredménytelen volt a Ferrari számára, úgy érzi, nem vallott kudarcot.

Mattiacci kijelentette, hogy a távozása körülményeiről nem akar, és nem is fog beszélni, a Ferrarinál töltött időszakról viszont hajlandó volt nyilatkozni. Azt állítja, a korai búcsúja ellenére sem fog keserű szájízzel visszagondolni az elmúlt hónapokra. „Nagy lelkesedéssel dolgoztam ebben az időszakban, szenvedélyes alkalmazottak között" – mondta.

„Nem érzem úgy, hogy kudarcot vallottam volna. Úgy érzem magam, mint valaki, aki 15 évig – és nem csak 7 hónapig – dolgozhatott a Ferrarinál. Ez egy óriási kiváltáság" – magyarázta az olasz, aki korábban a Ferrari észak-amerikai divíziójának vezére volt. „Egyike vagyok azoknak a szerencsés embereknek, akik egy ilyen különleges vállalatot szolgálhattak. Ezt már senki nem veheti el tőlem."

Mattiacci áprilisban vette át Stefano Domenicali helyét Forrás: AFP

Mattiacci úgy érzi, a Ferrarinál töltött rövid időszak alatt ő is hozzájárult ahhoz, hogy a gyengélkedő csapat megtalálja a helyes irányt. „Meggyőződésem, hogy több kisebb lépést tettünk, amelyek majd később fognak kifizetődni" – mondta. „Láttam azokat a képeket a Ferrari bokszban (Sebastian) Vettelről, amelyek az abu-dzabi teszten készültek. Nagyon örülök, hogy sikerült őt Maranellóba csábítanom – új energiákat, új lelkesedést fog a csapatba hozni."

A volt csapatfőnök hangsúlyozta, hogy a távozása ellenére továbbra is a legjobbakat kívánja a Ferrarinak, és szerinte Arrivabene remek munkát végez majd. „Őszinte voltam, amikor sok sikert kívántam neki"- mondta. „Alkalmas ember erre a pozícióra, és biztos vagyok benne, hogy a rajongók – magamat is beleértve – megkapják azokat az általuk várt eredményeket."

A váltás okáról nyíltan sem Mattiacci, sem a Ferrari nem nyilatkozott, de úgy tűnik, az előző csapatfőnöknek azért kellett távoznia, mert nem jött ki Bernie Ecclestone-nal.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!