Vágólapra másolva!
Elismerően nyilatkozott volt vezetője, Marco Mattiacci teljesítményéről a finn, de üdvözölte a Ferrari új csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét is, akit megfelelő embernek tart a feladatra. A Scuderiánál még csak vendégeskedő Vettellel egyelőre nem sokat beszélt. 

Már a szezonzáró másnapján kirúgták a Ferrari idei második csapatfőnökét, Marco Mattiaccit, aki Kimi Räikkönen szerint úgy is megállta a helyét, hogy a versenysporttól nagyon különböző értékesítési ágazatból érkezett a Scuderia élére.

„Nem igazán ismertem őt korábban, nem is találkoztunk azelőtt" – mondta Räikkönen az Autosportnak. „Úgy gondolom, semmiképpen sem könnyű ilyen pozícióba kerülni a Forma-1-en kívülről érkezve, de szerintem jó munkát végzett."

Az olasz szakembert honfitársa, a Philip Morris korábbi kommunikációs ügyekért felelős alelnöke, Maurizio Arrivabene váltja, aki a szponzori együttműködés kapcsán jól ismert a finn számára. Räikkönen ezért arra számít, hogy az újabb személycsere után a Ferrari a helyes irányba halad tovább.

Räikkönen elégedett volt Mattiacci munkájával Forrás: Ferrari

„Mauriziót már ismertem a múltból, nagyon rendes ember. Megfelelőnek tartom arra a feladatra, amellyel megbízták. Kemény munkára lesz szükség, de nem csak tőle, mindenkitől az egész csapatban. Hosszú ideje ismeri a Ferrarit, ahogy ezt a világot is. Szerintem jól közelíti meg a dolgokat ahhoz, hogy helyre tegye őket, így segíthet eljuttatni a csapatot oda, ahova tartozik."

Vettelt máris meglepetések érik

Noha a Red Bull korábban megtiltotta számára, hogy már az idén a Ferrarinál teszteljen - mint elmondta, Adrian Newey lépett közbe -, a keddi nap során Sebastian Vettel civilben mégis megjelent új csapatánál, ahol bemutatkozott új kollégáinak, és a csapatrádióba is belehallgatott. Räikkönen nem tulajdonított nagy jelentőséget a látogatásának.

„Elfoglaltak voltunk ma, úgyhogy nem sok időnk volt beszélni, ráadásul az autót sem vezette még" – mutatott rá. „A célunk nyilvánvalóan az, hogy a Ferrarit visszajuttassuk a méltó helyére. Küzdeni fogunk egymással, de először is a csapatot kell felemelnünk."

Vettel korai érkezésének egyik oka lehet, hogy állítólag meglepetésként érte az őt szerződtető Mattiacci hirtelen menesztése, és rossz néven vette a Ferraritól, hogy nem tájékoztatták a döntésről, amit közölt is feletteseivel. Az értesülést alátámasztja, hogy amikor a Sport Bild megkérdezte, mit szól Mattiacci távozásához, a négyszeres világbajnok visszakérdezett, hogy az igaz-e egyáltalán.

A német versenyző a Red Bullnál sem lett népszerűbb a keddi események láttán. Dr. Helmut Marko az Auto Bildnek kijelentette: „Jogilag nem oké, de ez egyáltalán nem érdekel."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!