Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner továbbra is jelentősnek tartja a Mercedes fölényét a Renault erőforrásaival szemben, és úgy véli, nincs más megoldás a teljesítménykülönbség kiegyenlítésére. Bosszantja, hogy a Red Bullt korábban többször is hátráltatták a szabályokkal.

A motorteljesítmény terén tapasztalható hiányosságokban látja idei visszaesésük okát Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. Az előző négy szezon konstruktőri világbajnokát képviselő brit menedzser szerint nincs ellenszer a Mercedes hajtásláncának jelenlegi fölényére.

„A motorunk teljesítménye 75 lóerővel kisebb a Mercedesénél" – jelentette ki az Autosprintnek. „Ha ránézünk a kanyarsebességekre, abban mindig mi vagyunk a legjobbak. Sajnos azonban a motorerő terén nincs meg az, amire szükségünk lenne. Amikor 75 lóerővel kisebb a teljesítménnyel kell boldogulnunk, nem igazán számít, hogy egyébként milyen az autónk. Mit lehet ilyenkor tenni? Semmit."

Horner reményét fejezte ki, hogy a jövőre már kizárólag a Red Bull igényeire koncentráló Renault csökkenteni tudja a hátrányát, de elismerte, hogy a motorfejlesztést korlátozó jelenlegi szabályok miatt a francia gyártónak nehéz dolga lesz. A brit egyúttal hangot adott annak, hogy bosszús, amiért a Red Bullt korábban különböző szabályok átírásával folyamatosan lassították.

„A múltban, amikor még voltak dupla diffúzoraink, befújt diffúzorunk, halkékony alkatrészeink és sajátos motorvezérlésünk, nem haboztak megváltoztatni a technikai szabályokat a Red Bull lelassításának érdekében" – utalt csapata számos, azóta betiltott innovációjára.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!