Vágólapra másolva!
Első világbajnoki címének 20. évfordulóján ítélték oda neki a Németországban nagy jelentőséggel bíró Bambi-díjat. A kitüntetést Vettel adta át a Schumacher nevében megjelent Sabine Kehmnek, Ross Brawn is jelen volt.

Húsz évvel azután, hogy Michael Schumacher megszerezte első világbajnoki címét a Forma-1-ben, csütörtök este az egyik legrangosabb német médiadíjjal tüntették ki. A hétszeres világbajnok a „Millennium" kategóriában kapta meg a Bambi-díjat, amelyet minden évben újságírók ítélnek oda azoknak, akik valamilyen módon lelkesítették, megérintették vagy inspirálták az embereket.

A díjat Schumacher szóvivője, Sabine Kehm vette át Sebastian Vetteltől, aki egy megható beszédben méltatta honfitársa érdemeit. „Kedves Michael! Pontosan 20 évvel ezelőtt nyerted meg az első világbajnoki címedet. Ez nemcsak az óriási karriered kezdetét jelentette, hanem egész Németországgal is megismertetted a Forma-1-et" – mondta Vettel a tavaly decemberi síbalesete után otthonában gyógyuló Schumacherről.

„Gyerekként felnéztem rád – szó szerint is, mert az egész szobám a te posztereiddel volt tele" - folytatta a négyszeres világbajnok. „Később az emberi oldaladat is megismertem, sőt a barátom lettél. Nagyon boldog és büszke vagyok amiatt, hogy a barátod lehetek, ugyanakkor most szomorúvá is tesz. Mennyire szerettem volna, ha ma személyesen neked nyújthattam volna át ezt a díjat! Kedves Michael, emberként és sportolóként is óriási dolgokat értél el. Ezt szeretnénk most megköszönni neked."

Schumacher 1994-ben népszerűvé tette az F1-et Németországban Forrás: AFP

Schumacher családja nem volt jelen a ceremónián, de Kehm elmondta, hogy továbbra is nagyon hálásak a folyamatos biztatásért és támogatásért. „Michael családja különösen örül annak, hogy ennek a díjnak köszönhetően nemcsak a versenyzői, hanem az emberi tulajdonságai is előtérbe kerülnek" – nyilatkozta Kehm. „Michael mindig egy igazi harcos volt. Az állhatatossága és a küzdőszelleme most is segíteni fog neki."

A díjkiosztón jelen volt Ross Brawn is, aki már Schumacher első világbajnoki címének is részese volt, majd a benettonos időszak után a Ferrarinál és a Mercedesnél is együtt dolgozott vele. „Azt hiszem, ez a díj annak az örömnek és inspirációnak szól, amit Michael az autóversenyzésben talált meg. Most ez a díj is egy inspiráció. Michael most egy másfajta csatát vív, de biztosak lehetünk benne, hogy ezt is a maga módján teszi" – nyilatkozta a brit.

Schumacher családja csütörtökön a német honlapjára írt ki egy rövid közleményt, melyben megköszönték a szurkolók támogatását, és azt írták, „bizakodóan és a legjobbakat remélve" tekintenek a jövő felé.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!