Vágólapra másolva!
A Marussia sportigazgatója szerint a francia pilóta hat hét után is kritikus, de stabil állapotban van. Michael Schumacher családja közben a német újraindított honlapján jelezte, hogy „bizakodva” figyelik a hétszeres világbajnok felépülését.

Majdnem hat hét telt el Jules Bianchi szuzukai balesete óta, de a francia pilóta állapotáról továbbra sem érkeztek biztató hírek. Bianchi az esős Japán Nagydíjon csúszott ki a pályáról, és egy a kavicságyban dolgozó munkagépnek ütközve életveszélyes agysérüléseket szenvedett. A Marussia 25 éves pilótáját október eleje óta a jokkaicsi Mie kórház intenzív osztályán kezelik, és számottevő változásról hetek óta nem tudtak beszámolni.

„Nem változott az állapota" – erősítette meg a múlt héten összeomlott Marussia sportigazgatója és elnöke, Graeme Lowdon a Sky-nak.. „Még mindig stabil, de kritikus az állapota. Azt hiszem, a csapatunk minden tagja folyamatosan Jules-re gondol, ahogy a kiterjedt rajongói bázisa is."

Bianchi állapota továbbra is kritikus, de stabil Forrás: AFP

Schumacher családja bizakodó

A tavaly decemberben szintén súlyos fejsérüléseket szenvedett Michael Schumacher családja közben egy rövid közleményben köszönte meg a szurkolók támogatását a német újraindított honlapján. A család elmondta, erőt ad nekik, hogy ennyi ember küzd velük együtt Schumacher felépüléséért. „Továbbra is bizakodóak vagyunk, és a legjobbakat reméljük" – írták, de hétszeres világbajnok állapotára nem tértek ki.

Ross Brawn egy díjátadó ünnepségen – ahol Schumacher a német szórakoztatóiparban jelentős Bambi díjat kapta meg – elmondta, „Michael most egy másfajta csatát vív, de biztosak lehetünk benne, hogy ezt is a maga módján teszi."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!