Vágólapra másolva!
Silverstone-ban küldi először pályára a McLaren a Honda erőforrásával szerelt tesztautóját, amellyel az érdemi munkát Abu-Dzabiban kezdik majd meg. Az MP4-29H a szabályoknak megfelelően, hivatalosan egy filmforgatás keretén belül, demonstrációs gumikon mutatkozik be.

Pénteken, Silverstone-ban bemutatkozik a McLaren első újkori, Honda erőforrással szerelt autója, az MP4-29H. Az idei modellen alapuló, de elsősorban a jövő évi autó fejlesztését elősegítő prototípussal a McLaren már az idén meg akarja kezdeni a japánok erőforrásának pályatesztjét, amire rendesen majd a szezonzáró utáni teszten nyílik alkalom Abu-Dzabiban.

Az MP4-29H először Silverstone-ban lép pályára a holnapi nap folyamán, hivatalosan egy filmforgatás keretén belül, a Pirelli bemutatógumijain. Noha a megtehető kilométerek száma az ilyen alkalmak során erősen korlátozott, ez mégis hasznos lesz a Honda és a McLaren számára, hiszen el tudják végezni az alapvető rendszerellenőrzési feladatokat, valamint arról is megbizonyosodhatnak, hogy az erőforrást megfelelően építették-e be az autóba.

„Azért építünk tesztautót, mert számos rendszert ellenőriznünk kell, elektronikai kapcsolatokat, meg a hasonlókat" – nyilatkozta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója. „Úgy döntöttünk, a szokásostól eltérő megoldást választunk. A jelenlegi autónk összes új fejlesztésének alkalmazhatónak kell lennie jövőre is."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!