Vágólapra másolva!
Nem foglalkozik a Ferrari versenyzőinek ügyével a Scuderia új elnöke, aki emlékeztetett rá: ők eddig még nem állították, hogy Alonso távozik Maranellóból. Vettel közben türelmesen várja a bejelentést, holott korábban az is felmerült benne, hogy kiszáll az F1-ből.  

Sajtóértesülések szerint Fernando Alonso a héten aláírja szerződését a McLarenhez, sőt egyes források szerint már szerdán megtette ezt, de legutóbb Dubajból posztolt képet a közösségi oldalaira, ami arra utalhat, hogy a megállapodás továbbra is várat magára. A megoldáshoz a Ferrari egy hónapja regnáló új elnöke, Sergio Marchionne sem vitte közelebb a nyilvánosságot.

„Én nem tárgyalok a versenyzőkről, az a csapat menedzsmentjének a feladata" – jelentette ki a Corriere dello Sportnak. „Soha nem állítottam, hogy Alonso elmegy" – mondta. „Sem én, sem más nem beszélt erről (a Ferrarinál)."

Hetek óta nyílt titok, hogy Sebastian Vettel elhagyja a Red Bullt. A Japán Nagydíjon már jelenlegi főnökei azt is kiszivárogtatták, hogy a Ferrarihoz tart, amit informálisan már ő maga is megerősített. A hivatalos bejelentés azonban továbbra is várat magára, gyaníthatóan azért, mert a Ferrari és Alonso nem tudnak megállapodni az elválás részleteiről.

„Remélem, hamarosan bejelenthetjük, hogy mi is történik" – mondta Sebastian Vettel az Auto Motor und Sportnak, majd hozzátette: „Most még türelmesnek kell lennünk."

A visszavonulást sem zárta ki

Vettel tizenöt év után távozik a Red Bull márka kötelékéből, amely nemcsak kinevelte, de négy világbajnoki címhez is hozzásegítette. A német versenyző töretlenül hiszi, hogy új csapatánál az idei megingás után új lendületet tud vinni pályafutásába.

„Valami másba kezdeni mindig egy lépés az ismeretlenbe, tehát kockázatot jelent, de ezen sokat gondolkodtam" – ismerte el. „Ha nem lennék meggyőződve arról, hogy sikeres lehetek ott is, nem vágnék bele. Ezt a döntést tehát nem a Red Bull ellen hoztam meg, hanem azért, hogy valami új dologba kezdjek."

Vettel fejében a visszavonulás gondolata is megfordult Forrás: Red Bull

A négyszeres világbajnok a Forma-1 tavaly lezárult korszaka során a sportág történetének is meghatározó versenyzőjévé vált, de az idén bevezetett V6-os turbómotorokkal egyelőre nem tudott megbarátkozni, és F1-es pályafutása során először alulmaradt a csapattársával szemben. Vettel korábban többször is élesen kritizálta az új erőforrásokat, és most elismerte, az is eszébe jutott, hogy otthagyja az F1-et.

„Az emberben természetesen felmerül sokminden" – mondta. „Hirtelen kettővel kevesebb hengerünk lett, és a csapat nem újraindítja az autót, hanem bootolja, mint egy számítógépet" – tette hozzá. „Ez nekem nem olyan érzés, mintha normális autóban ülnék. Úgyhogy egyszer csak felteszem a kérdést magamnak: mi köze van ennek a versenyzéshez?"

„De mi lehetne az alternatíva?" – tette fel a kérdést. „Az autók valóban lelassultak, de még mindig a leggyorsabbak, amelyekkel versenyezni lehet."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!