Vágólapra másolva!
Újabbnál újabb forgatókönyvek jelennek meg a csapat felélesztésével kapcsolatban. A Caterhamet a közösségi finanszírozás mellett egy eddig visszafogottan sikeres brit versenyzőnő, Alice Powell anyagi háttere segítheti hozzá az idei szezon utolsó futamán való részvételhez.

Két nappal a határidő előtt még több mint egymillió angol font hiányzik a Caterham csődbiztosai által meghirdetett közösségi adománygyűjtésen ahhoz, hogy a leafieldi csapat Abu-Dzabiban visszatérhessen a mezőnybe. A rajongók a Brazil Nagydíj idején elég gyorsan összeadtak egymillió fontot, de a hétköznapokon állandósult az 1,2 millió fontos összeg, ezért a Caterhamnak más forrásokra is szüksége lesz, hogy elindulhasson a Közel-Keletre.

Az egyik lehetséges megoldás egy újabb tehetős versenyző indítása a pénteki szabadedzésen. A legújabb jelölt az eddig nem túl sikeres, ezáltal F1-es szuperlicensszel valószínűleg nem rendelkező Alice Powell. A 21 esztendős hölgy tavalyig a GP3 mezőnyében indult, de teljes szezont csak 2012-ben futott, akkor az összetett 19. helyén végzett. Tavaly viszont második lett az angol MSV Formula Three Cup F3-as kupában.

„Csodálatos lenne a Caterhammel részt venni a szabadedzésen" – nyilatkozta Powell a BBC Radio Oxford műsorának, majd azt is elárulta, hogy nagyapja magánbefektetőként venne részt a Caterham talpra állításában. Ennek köszönhető, hogy ő is képbe kerülhet.

„Befektetett némi pénzt, és szerzett hozzá még, valamint akadnak további támogatók, akik megpróbálják egyesíteni az erőiket. Szerintem megpróbálják elhallgatni előlem, hogy ne éljem bele magam, de most már minden újságban megjelent. Tudom, hogyan működnek a dolgok, soha sem tudni, mi történhet ebben a sportban."

Powell jelenleg a Formula Renault Asia sorozatban versenyez olyan autókkal, amelyek a Hungaroringen is láthatók a World Series by Renault programjaként futó Eurocup Formula Renault 2.0 mezőnyében. Elismerte, hogy F1-es autót korábban még soha sem vezetett.

„Az F1-es autó ereje hihetetlen" – mondta. „A mi autóink körülbelül 200 lóerősek, az F1 több mint 600. A nyomatékkülönbség is elég komoly lenne. Az F1 sokkal nagyobb autó, egy durvább fenevad."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!