Vágólapra másolva!
Úgy véli, a Forma-1-nek szüksége van a brithez hasonló versenyzőkre. Button úgy érzi, már semmit nem kell bizonyítnia, és alacsonyabb fizetésért is szívesen versenyezne.

Szűk két héttel az idény vége előtt továbbra sem lehet tudni, hogy a McLaren milyen versenyzőpárossal vág neki a 2015-ös idénynek. Az már biztosnak tűnik, hogy a Ferraritól távozó Fernando Alonso visszatér korábbi csapatához, a McLaren azonban még nem döntötte el, hogy Jenson Button vagy Kevin Magnussen legyen a spanyol csapattársa.

Button mellett az szól, hogy világbajnokként és a mezőny legrutinosabb versenyzőjeként valószínűleg többet tudna segíteni a csapatának egy olyan idényben, amikor az új Honda motorok érkezése miatt nagyobb szükség lesz a tapasztalatra. Ráadásul a brit idén rendszerint jobb teljesítményt nyújtott, mint csapattársa, aki viszont 12 évvel fiatalabb, a fizetése pedig a töredéke annak, mint amennyit Button kap.

Ha a McLaren úgy dönt, hogy nem tartja meg Buttont, az valószínűleg a brit Forma-1-es pályafutásának végét jelenti majd, hiszen korábban elmondta, hogy csak ütőképes istállónál tudja elképzelni a jövőjét. Alonso elmondta, reméli, hogy Button jövőre is a mezőnyben lesz, hiszen a 34 éves világbajnoknak még helye van az F1-ben.

„Nagyon tehetséges versenyző, és világbajnokként már nem is kell bizonyítania semmit. Ráadásul emberileg is nagyszerű tulajdonságai vannak" – mondta a spanyol. „Szerintem a hozzá hasonló emberek csak jót tesznek a sportunknak."

Button és Alonso jövőre csapattársakként küzdhetnek egymás ellen Forrás: AFP

Már nem kell bizonyítania

Alonso – aki továbbra sem erősítette meg, hogy aláírta a McLaren-es szerződését – hozzátette, egyáltalán nincs beleszólása abba, hogy ki lesz jövőre a csapattársa. Button is úgy érzi, hogy rajta már nem múlik semmi, hiszen az elmúlt 15 év után már nem az idény utolsó versenyein kell meggyőznie a főnökeit. „Most már nem azért versenyzek, hogy bármit is bebizonyítsak" – mondta a brit, aki Interlagosban remek versenyzéssel a 4. helyen ért célba. „Azért vagyok itt, hogy a munkámat végezzem. Az a feladatom, hogy a legjobbat hozzam ki magamból, és szerintem ez sikerült is. Ráadásul élveztem is a versenyt, nagyon jól szórakoztam."

„Úgy érzem, még mindig sokat adok a csapatnak, nem csak az eredmények szempontjából, hanem a szponzorokkal való munkát tekintve is. Az autó fejlesztésében is tudok segíteni" – vélekedett Button. Nem tagadja, rosszul esne neki, ha elveszítené a helyét a Forma-1-ben. „Az ember szeretné úgy érezni, hogy a csapaton belül akarják őt, akár egy családban."

Button hozzátette, a pénz „egyáltalán nem játszik szerepet" a jövőjében, hiszen ha csak ezen múlna a szerződése, akkor kisebb összegért is elvállalná a munkát. „Akár itt versenyzek majd, akár máshol, azért fogom csinálni, mert szeretem" – mondta. „Persze továbbra is szeretnék pénzt keresni, mert úgy érzem, fizetést érdemlek a csapatban végzett munkámért. De ellentétben néhány más versenyzővel én akkor is versenyezni fogok valahol, ha nem kapok érte óriási összegeket."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!