Vágólapra másolva!
Túl óvatos volt, ezért veszített két helyet a Brazil Nagydíj első körében. A Red Bull nem tudja, miért törött el Ricciardo felfüggesztése.

Sebastian Vettel a 6. helyről kezdhette meg a Brazil Nagydíjat, az első kör végére azonban a 8. pozícióba esett vissza, miután Fernando Alonso és Kevin Magnussen is megelőzte őt. A német elismeri, hogy a túl óvatos rajtjával a saját dolgát nehezítette meg a versenyen, de elmondása szerint attól tartott, hogy ismét belekeveredik egy interlagosi rajtbalesetbe.

Vettel a 2012-es idény utolsó futamán Fernando Alonsóval harcolt a bajnoki címért, és amikor a rajt után megpördült a 4-es kanyarban, úgy tűnt, elszállnak az esélyei. Bár végül mégis ő lett a bajnok, azóta is kísérti az incidens emléke. „Jól indultam, de utána nem volt hová mennem, a 4-es kanyarról pedig nincsenek jó emlékeim a két évvel ezelőtti verseny óta" – nyilatkozta.

„Nem tudtam, Kevin mennyire lesz agresszív, ezért túl sok helyet hagytam neki. Az autóm megcsúszott, túl szélesen fordultam, és több pozíciót is vesztettem" – magyarázta. „A versenyen nagyon keményen küzdöttem, hogy visszaszerezzem a rajtnál elvesztett pozíciókat, de végül az 5. helyen értem célba, ami szerintem egész jó eredmény."

Forma-1, Sebastian Vettel, Red Bull, Brazil Nagydíj Forrás: AFP

A négyszeres világbajnok elmondta, a Red Bull a brazil pályán nem volt elég gyors ahhoz, hogy felvegye a versenyt a Mercedes motoros autókkal. „Igazából szerencsénk is volt, mert Valtteri (Bottasnak) problémái voltak, és hátracsúszott" – nyilatkozta. „A verseny elején talán arra számítottunk, hogy legyőzhetjük a McLarent, de ma nagyon ütőképesnek tűntek. Csak tartani tudtuk a tempójukat, de nem voltunk gyorsabbak náluk."

Ez nem Ricciardo hétvégéje volt

A másik Red Bull-lal Daniel Ricciardo már az időmérőn is küszködött, és a versenyen sem tudta felvenni a ritmust. A 38. körben pedig jelezte a rádión, hogy nem működik a balelső fékje, ezért a csapat behívta a bokszba. Ott kiderült, hogy eredetileg a felfüggesztése törött el, és ez okozta a többi problémát is az autójában.

„Nem tudjuk, miért sérült meg a felfüggesztés" – nyilatkozta a csapatfőnök Christian Horner a verseny után. „Az összes alkatrészt át kell vizsgálnunk, és ki kell derítenünk, hogy történt-e valamilyen ütközés a verseny korábbi szakaszában. Meg kell értenünk, mi okozta a problémát."

„Néhány körrel korábban már éreztem, hogy fékezésnél rázkódik az autóm. Kicsit furcsán viselkedett" – tette hozzá Ricciardo. „Nem tudtam, mi okozza ezt, akár a gumikopás is lehetett volna az oka. Eleinte megpróbáltam nem odafigyelni rá, de amikor az első kanyarban jobbra húzott az autóm, tudtam, hogy baj van."

„Egyébként kicsit unalmas versenyem volt – mindenkihez közel voltunk, de nem annyira, hogy csatázzunk velük" – mondta a pontverseny 3. helyezettje, aki idén másodszor esett ki műszaki hiba miatt. „Szerettem volna kicsit jobban szórakozni, de most nem így történt. Ez nem az én hétvégém volt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!