Vágólapra másolva!
Úgy szerezte meg az 5. rajthelyet, hogy nem futott makulátlan köröket az időmérő végén. Nem számított rá, hogy ennyire elöl végezhet.

Noha a McLaren a Brazil Nagydíj első edzésnapján sokat kínlódott, az időmérőre összeszedte magát a csapat, és mindkét versenyzőjének sikerült bejutnia a Q3-ba. Jenson Button - ugyanúgy, ahogy a Q2-ben is - itt csak a Mercedes és a Williams pilótáinál futott lassabb kört, így az 5. helyről rajtolhat el a futamon.

"Nem hiszem, hogy számíthattunk volna arra, hogy ötödikek leszünk, úgyhogy nagyon örülök" - ismerte el. "A tegnapi nap katasztrófa volt. Tudtuk, mi a probléma, de már késő volt ahhoz, hogy változtassunk a beállításokon, és ezt csak ma délelőtt tudtuk megtenni."

"Szörnyű volt vezetni az autót pénteken, felborult a balansza. Kérdeztem, hogy 'visszatérünk egy korábbi beállításhoz?', amit végül megtettünk, és ma már sokkal jobban működött az autó."

Jenson Buttont meglepte a helyezése az időmérőn Forrás: McLaren

Button ennek ellenére nem futott makulátlan kört a Q3-ban. "A próbálkozásaim közel sem voltak olyan tökéletesek, mint kellett volna. Az utolsó körömben óriásit fékeztem az 1-es kanyarnál, állóra fékezve a kerekeket, de szerencsére az első gyors köröm kellően gyors volt."

"Próbálunk közel maradni az előttünk lévőkhöz, hátha lesz közöttük egy kis bonyodalom. Csapattársak között bármikor előfordulhat" - fejtette ki a célját vasárnapra.

Buttontól 39 ezredre, de két pozícióval lemaradva Kevin Magnussen végzett a másik McLarennel. A dán versenyző arra panaszkodott, hogy nem tudta megfelelően felmelegíteni a lágy gumikat.

"Egy körön nehéz volt működésre fogni őket, ezért sem tudtam javítani a legjobb időmön az utolsó Q3-as kísérletemnél. Nem éreztem azt, hogy az abroncsok már az első körben működtek volna. Kár érte, mert nagyon sűrű volt a mezőny" - mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!