Vágólapra másolva!
A brit nem érti, miért volt „reménytelenül” lassú az autója az interlagosi egyenesekben, de úgy érzi, szombatra javulhatnak. Magnussen némileg optimistábban nyilatkozott.

A McLaren nem lehet elégedett a Brazil Nagydíj pénteki szabadedzései után: Jenson Button egy ERS-hiba miatt egyetlen mért kört sem tudott megtenni délelőtt, délután pedig csak az utolsó előtti helyen végzett, és Kevin Magnussen sem tudott a tizediknél jobb pozícióba kerülni.

Button bízik benne, hogy a pénteken gyűjtött adatok alapján a hétvége hátralevő részére sikerül jobban beállítaniuk az autójukat, de attól tart, hogy a szombatra jósolt eső miatt erre nem lesz lehetőségük. „Mindenképpen arra van szükségünk, hogy száraz legyen a pálya a harmadik szabadedzésen, mert most sehol sem vagyunk a többiekhez képest" – nyilatkozta a 2009-es világbajnok, aki több mint 2 másodperces lemaradással végzett a 16. helyen.

„Ha valóban csak erre képes az autónk, akkor nem leszünk túl jó helyzetben. De biztos vagyok benne, hogy ennél jobb tempót is ki lehet hozni belőle" – mondta Button. „Ki kell hoznunk a maximumot az autónkból. Ma ez nem sikerült, mert kipróbáltunk néhány új alkatrészt az autónkon, és néhány probléma is hátráltatott minket."

Button csak a második edzésen tudott körözni Forrás: McLaren

A brit elmondta, a kipróbált elemek nem váltak be, ezért szombaton már nem is fogják használni őket. Arra azonban nem talált magyarázatot, hogy a két McLaren az egyenesekben miért volt 10 km/ó-val lassabb a gyári Mercedeseknél. „Mi akkor is nehezen érnénk el ezt a tempót, ha levennénk a szárnyakat az autónkról" – mondta. „Ezt a problémát egyértelműen meg kell oldanunk, mert rengeteg időt veszítünk az egyenesekben, reménytelenül lassúak voltunk."

Magnussen délután 7 tizeddel gyorsabb volt Buttonnál, és némileg optimistábban várja a következő napokat, de ő sem volt teljesen elégedett a McLarennel. „Nem tűnik olyan rossznak az autónk, de nehéz volt versenyképes köridőket futnunk, mert a végsebességünk kicsit lassabb, mint néhány ellenfelünké" – mondta.

„A magas hőmérsékletek mellett a gumikopás is nagyobb gondot okozott, mint amire számítottunk – ha ez vasárnap is így lesz, akkor hamar elhasználódnak majd az abroncsok. De ez a probléma mindenkit érint, ezért nem hiszem, hogy hátrányba kerülünk miatta" – magyarázta a dán. „Ha szombaton száraz lesz a pálya, szerintem sikerül javítanunk a beállításokon, és előreléphetünk. Biztos vagyok benne, hogy tudunk még gyorsulni."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!