Vágólapra másolva!
A spanyol versenyző kijelentette, hogy a jövőjére vonatkozó tervek ismertetésével kapcsolatban semmilyen határidő sem sürgeti. Sebastian Vettel viszont már szeretné bejelenteni, hogy hol folytatja pályafutását.

A McLaren állítólag a november végi szezonzáróig választ vár Fernando Alonsótól arra a kérdésre, hogy hozzájuk szerződik-e, a Ferrarinál versenyző spanyol azonban a Brazil Nagydíj előtt leszögezte, hogy a jövőjével kapcsolatos döntés bejelentése nincs határidőhöz kötve. "Szerintem nincs határidőm" - mondta. "Minden héten más híresztelések vannak. Ma olyasmit olvastam, hogy megvettem a Marussiát egy dollárért, ami teljesen valótlan."

"Két-három hónappal ezelőtt meghoztam egy döntést, amihez azóta is tartom magam. Remélhetőleg hamarosan mindannyian megtudják, hogy miképp döntöttem."

A közvélekedés szerint Alonso következő csapata a McLaren lesz, de a megegyezésüket állítólag hátráltatja, hogy míg az istálló három évre szerződtetné őt, a spanyol csak 2015-re akar aláírni, hogy utána esetleg lehetősége legyen a jelenleg etalonnak tűnő Mercedeshez átigazolni. Alonso ugyanakkor állítja, hogy nem kizárólag a pillanatnyi kép alapján dönt.

"Való igaz, hogy jelenleg a Mercedes uralja a mezőnyt, és mindenki azt hiszi, hogy ez jövőre is így lesz. Ugyanakkor tavaly valószínűleg mindannyian ezt gondoltuk a Red Bullról is, amely megnyerte az utolsó kilenc versenyt és a világbajnokságot, de aztán a téli teszteken nagyjából öt kört tudtak megtenni" - emlékezetett. "Sosem tudhatjuk, hogyan fordul a kocka. Tanulmányozni kell a projekteket, hogy kiderüljön, melyek a legígéretesebbek, és egy irányt kell követni." Mint ismert, a McLaren 2015-től a Honda erőforrásaival fog versenyezni.

Fernando Alonso azt mondja, nem sürgeti az idő Forrás: Ferrari

Alonso elismerte, hogy tárgyalt a Lotus tulajdonosával, Gérard Lopezzel is, de megbeszéléseik témája nem az F1-es karrierje volt. "Nem Forma-1-es vonatkozásban állunk kapcsolatban, hanem egy másik projekt miatt, amibe talán belevágunk közösen. Üzleti téma, nem F1-es" - jelentette ki.

Vettel véget vetne a titkolózásnak

Alonsót minden bizonnyal Sebastian Vettel váltja a Ferrarinál, aki október elején eldöntötte, hogy elhagyja a Red Bullt. A német nem nevezte meg, hogy melyik csapatnál folytatja, és úgy tűnik, már nem szeretné sokáig rejtegetni a nevét a nyilvánosság előtt.

"Nincs fejlemény. Remélem, hogy hamarosan lesz, bár már több hete, vagy inkább egy hónapja ebben bízom" - mondta. "A lényeg az, hogy tisztában vagyok az eseményekkel."

A Ferrarinál az bonyolíthatja a helyzetet, hogy a csapatnak szerződése van Kimi Räikkönennel 2015-re, miközben Alonso jelentős, a hírek szerint 50 millió dollár körüli végkielégítést követel tőlük a távozásért cserébe. A spanyol ráadásul azt sem zárta ki, hogy végül mégis marad a maranellóiaknál.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!