Vágólapra másolva!
Egyetlen körön és a hosszú etapokon is jónak érzik az autójukat, csak az esőtől tartanak kicsit. Szerintük nem volt vészes a tapadás az új interlagosi aszfalton.

A Williams biztató formában kezdte a Brazil Nagydíjat: délelőtt Felipe Massa, délután pedig Valtteri Bottas tudott az 5. helyen végezni, ami annak fényében optimizmusra ad okot, hogy az istálló pénteken nem szokott mindent kihozni az autójából.

A délutáni edzést 9 tizedes lemaradással záró Bottas elmondta, az idén lefektetett új aszfalt érezhetően megváltoztatta a pálya állapotát, de ez nem okozott neki különösebb problémát. „Így is jó volt a tapadás, és gyorsan le is tisztult a pálya. A lágy gumik kicsit szemcsésedtek, de ez komoly gondot nem jelentett, ráadásul az új, sima aszfalt miatt tartósabbak voltak, mint tavaly" – magyarázta.

A finn elárulta, az edzés elején még elégedetlen volt az autója balanszával, de folyamatosan sikerült javulniuk. „Még mindig kell rajta dolgoznunk, de az első benyomásaim elég jók" – mondta. „Száraz pályán versenyképesnek és gyorsnak tűnünk, de az időjárás nagyon változékony, ezért minden körülményre fel kell készülnünk."

A Williams elégedetten zárta a pénteki napot Forrás: AFP

Az új aszfalt tapadásával Massa szerint sem volt gond, bár a felkészülésüket így is befolyásolta a megváltozott borítás. „Mivel az aszfalt vadonatúj, még elég koszos, ráadásul a hőmérséklete is nagyon magas volt. Ezért nehéz volt megállapítanunk, milyen az autónk balansza, különösen a hosszú etapokon" – mondta. „Elég jónak éreztem az autónkat, remek alapra építhetünk. Remélem, továbbra is sikerül javítanunk az autónk kezelhetőségén, és akkor az időmérőn is ütőképesek leszünk."

A Williams teljesítményért felelős mérnöke, Rob Smedley hozzátette, az FW36-os alacsony és magas üzemanyagszinttel is jól működött. „A lágy gumik szemcsésedtek, de ilyen magas hőmérsékletek mellett ez természetes, és mindenkit érintett" – magyarázta. „Összességében elégedettek voltunk a mai teljesítményünkkel, de óvatosnak kell lennünk, hiszen a hétvége hátralévő részére változékony időjárást jósolnak."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!