Vágólapra másolva!
Az istállónak még nem találtak vevőt, ezért felállítottak egy honlapot, ahol megpróbálják összegyűjteni az idényzárón való induláshoz szükséges összeget. 2,35 millió fontra lenne szükségük.

A Marussia mellé kijelölt csődbiztos péntek délután bejelentette, hogy nem sikerült vevőt találniuk a csapatnak, ezért beszüntették a működését, a több mint 200 alkalmazottat pedig elbocsátották. A másik csődközelben lévő csapat, a Caterham csődbiztosai azonban még nem adták fel, és most új módszerrel próbálják bebiztosítani, hogy a csapat eljusson a két hét múlva megrendezésre kerülő Abu-Dzabi Nagydíjra.

A csődbiztosok közösségi finanszírozás útján próbálják összegyűjteni az induláshoz szükséges pénzt, az általuk felállított honlapon bárki utalhat pénzt a csapatnak. Arra is lehetőség van, hogy valaki csak 1 fonttal támogassa a Caterhamet, akik viszont nagyobb összegekkel szeretnének segíteni, azok a csapat nevével ellátott ruházati cikkeket, vagy akár az F1-es autó bizonyos darabjait is megvásárolhatják.

A Caterham a szponzorok és a rajongók segítségét várja Forrás: AFP

A Caterham 2,35 millió fontot szeretne összegyűjteni a következő hetekben, és a csődbiztos Finbarr O'Connell szerint ez nem is reménytelen vállalkozás. „Megállás nélkül dolgozunk azon, hogy visszajuttassuk a Caterhamet a versenyekre, először is Abu-Dzabiba. Remélhetőleg ez lesz az első lépés, ezután pedig tartósan is visszatérhetnek a versenyzéshez egy új tulajdonossal."

„Annak érdekében, hogy ezt elérjük, a közösségi finanszírozást különösen hasznos, innovatív és hatékony megoldásnak látjuk" – tette hozzá. „Szeretnénk, ha minél több szponzor és rajongó csatlakozna a kezdeményezésünkhöz, és hozzájárulnának a visszatérésünkhöz."

Amennyiben a Caterhamnek sikerül elindulnia Abu-Dzabiban, a Marussia kiesése miatt a 10. helyen végezhetnének a konstruktőri világbajnokságban, és az ezzel járó pénzdíjat is bezsebelhetnék.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!