Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetek során ismét szárnyra kaptak az ezzel kapcsolatos, folyamatosan visszatérő pletykák, de a márka motorsport programját irányító Wolfgang Ullrich szerint erre nincs nagyobb esély, mint korábban bármikor. Alonsóval sem tárgyalnak.

Miután Stefano Domenicali november elején az Audihoz szerződött, sokan biztosra vették, hogy a német prémium autógyártó a Sportautó Világbajnokság (WEC) és a DTM meghódítása után az F1-be készül, ahol jelenleg az egyik komoly riválisuk, a Mercedes áll az élen. A márka motorsport programját vezető Wolfgang Ullrich viszont ismét lehűtötte a kedélyeket.

„Nem hoztunk olyan döntést, hogy ebbe az irányba haladunk tovább" – mondta Ullrich az Autosportnak. „Az Audi jelenleg a WEC-re és a DTM-re épülő motorsport programot működtet, épp a következő szezonra szánt autókon dolgozunk. Nincs egyéb tervünk."

Ullrich azt is tisztázta, hogy Domenicali szerződtetésének nincs köze az Audi motorsporttal kapcsolatos terveihez, sőt várhatóan az olasz szakember sem ezen a területen fog dolgozni a vállalatnál. „Igen, valóban csatlakozott az Audihoz, de nem jelentettük még be, hogy mivel fog foglalkozni. A motorsportba nem vonjuk be."

Arra a kérdésre, hogy hosszabb távon elképzelhető-e az Audi F1-es szereplése, Ullrich azt felelte, „semmi nincs eldöntve", de elmondta, hogy az új F1-es motorszabályok nem tették vonzóbbá számukra a világbajnokságot. Fernando Alonso esetleges szerződtetése kapcsán pedig kijelentette, hogy „Alonso úr a bokszunkban járt az idei Le Mans-i versenyen (amikor tiszteletbeli rajtoltató volt a versenyen), de ennyi, nem állunk kapcsolatban vele."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!