Vágólapra másolva!
Hét hellyel hátrébb sorolták a Brazil Nagydíj rajtrácsán, amiért már az austini verseny elején kiütötte a pályáról Sutilt, és közben nekiment Räikkönennek is. Vergne idejéhez pedig hozzáadtak 5 másodpercet, így Maldonado visszakapta a 9. helyét.

Az USA Nagydíj sportfelügyelői büntetésből hét hellyel hátrébb sorolták Sergio Pérezt a jövő hétvégi brazil futam rajtrácsán, mert szerintük „valójában nem gondolhatta, hogy képes lesz befejezni a manővert", amikor az 1. körben támadást indított Adrian Sutil Saubere ellen.

Pérez a balul elsült előzési kísérlet során nem csupán magát, hanem Sutilt is kiütötte a versenyből, és közben nekikoccant Kimi Räikkönen Ferrarijának is, bár a finn folytatni tudta a küzdelmet. A sportfelügyelők – akiket tanácsadóként a hétvégén Derek Warwick segített – „vakmerőnek" ítélték Pérez megmozdulását, ezért 2 büntetőpontot is felírtak a licenszére.

Sutil kiesett az ütközés miatt, és Pérez is csak a bokszutcáig jutott el Forrás: AFP/Clive Mason

A Force India mexikói pilótájának lényegében a hazai futama az USA Nagydíj. „Szörnyen balszerencsésnek" nevezte a történteket, de azzal védekezett, hogy váratlanul érte a Ferrari pozíciója. „A 15-ös kanyarnál indítottam támadást Adrian ellen, ahol nyitva hagyta a kaput, ezért beszúrtam mellé a belső íven. Aztán viszont elkezdte lezárni a rést, úgyhogy muszáj volt később fékeznem nála" – magyarázta Pérez.

„Így viszont Kimivel nem tudtam elkerülni a koccanást, amely miatt Adriannek is nekimentem. Egyszerűen nem számítottam rá, hogy Kimi ott lesz. Nagy kár érte, mert jó esélyem lett volna folytatni a pontszerzési sorozatomat, és nagyon szerettem volna eredményesen szerepelni egy ilyen fontos versenyen."

Az incidens miatt Sutil, aki szombaton az idén először jutott el a Q3-ig, elesett a lehetőségtől, hogy begyűjtse a Sauber első pontjait a szezon folyamán. Ő csak annyit jegyzett meg, hogy „Sergio sajnos nekemjött, ez teljesen felesleges volt."

Vergne-t is megbüntették

Nem úszta meg következmények nélkül Jean-Eric Vergne sem, hogy a verseny 51. körében leszorította a pályáról Romain Grosjeant, amikor az első kanyarban elment mellette. Az ő idejéhez hozzáadtak 5 másodpercet, így visszacsúszott a 10. helyre – oda, ahol eredetileg is végzett, s ahonnan csak azért lépett előre, mert bokszutcai gyorshajtásért előzőleg Grosjean csapattársa, Pastor Maldonado is 5 másodperces időbüntetést kapott. Vergne-nek kiosztottak egy büntetőpontot is.

A Twitterre feltöltött fotóján Grosjean viccesen mutogatta az autójáról a koccanás során letört darabot, megköszönve a Toro Rossónak, hogy visszaszolgáltatták. A posztra Vergne is válaszolt: „Kössünk üzletet: te visszaadod az 5 másodpercemet, én meg cserébe visszaadom azt az alkatrészt, bármi is legyen az :-) Ez élvezetes küzdelem volt!"

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!