Vágólapra másolva!
Nagyon zavarja, hogy képtelenek megszabadítani Ferrariját a krónikus alulkormányzottságtól. Austinban nem szerzett pontot, ahol Fernando Alonso úgy lett 6., hogy a célhoz közeledve szinte a pályát sem látta a vibráció miatt.

A Ferrari lassan kezdhet lemondani a konstruktőri 3. hely megszerzéséről, mivel a Williams Austinban is jelentősen növelte az előnyét, amely immár 42 pontos. Fernando Alonso önerőből nem várhatott többet a verseny délutánján a 6. helynél, amit, ha kissé nehezen is, de sikerült megkaparintania.

A futamon részese volt néhány látványos csatának, és a friss gumikon nagyot hajrázó Sebastian Vettel előtt végül csupán fél másodperccel ért célba. A szavaiból kiderült, hogy ekkor már igen komoly problémákkal küzdött. "Nagyon rázkódott az autó a gumikon az utolsó két körben. Gyakorlatilag a pályát sem láttam" - közölte.

"Érdeklődtem rádión, hogy mennyi előnyöm van a mögöttem lévőkkel szemben, hogy annyit tartsak meg belőle, amivel épphogy csak előttük érek célba. De aztán Vettel megelőzte (Kevin) Magnussent, és nem volt mit tartalékolni, ezért az utolsó körben padlóig nyomtam a gázt az óriási vibráció ellenére is."

A verseny elején még egymás mögött haladt a két Ferrari Forrás: AFP/Clive Mason

Räikkönen megint szenvedett

Kimi Räikkönen viszont összességében talán még csapattársánál is jobban szenvedett, nem először idén. A finnt már nagyon idegesíti, hogy sokadik versenyét is tönkretette az alulkormányzottság - Austinban 13. lett, pedig a táv első részében még simán a pontszerzők között haladt.

"Bosszantó, hogy bizonyos problémákat képtelenek vagyunk megoldani" - mondta. "Gyűlölöm ezt a helyzetet, és azt, ahogy a dolgok alakulnak. Ezt nem tudom egymagam megoldani."

"Ez egy újabb gyötrelmes hétvége volt, hasonló a japánhoz. Végig alulkormányzottsággal küzdöttem, és bármit is csináltunk, nem tudtunk megszabadulni tőle. Így számítani lehet rá a versenyen, hogy tönkremennek az első gumik."

"Az sem hozott változást, ha bizonyos helyeken lassabban vezettem. Tényleg nem értem az egészet." Räikkönen úgy véli, Alonso életét kevésbé keserítik meg ezek a nehézségek, ezért ér el jobb eredményeket. "Szerintem őt nem izgatja túlságosan, amikor csúszkál az autó eleje" - mondta. "Rá nincs akkora hatással (a probléma)."

A versenyzőket elsősorban a közepes gumikon sújtotta alulkormányzottság.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!