Vágólapra másolva!
Szokatlan jelenséget tapasztalt a gumikkal, és úgy érzi, hátrafelé haladt az USA Nagydíjon. Kevin Magnussen szerencsésnek érzi magát, hogy csapattársával ellentétben őt nem vadászták le a futam végén a frissebb gumikon köröző vetélytársak.

Az USA Nagydíj utolsó szakaszában több versenyző is profitált abból, hogy vetélytársaihoz képest frissebb gumikkal köröz. Jenson Button az áldozataik tartozott, akivel nem vált be a McLaren alternatív taktikája: a wokingi csapat a Safety Car 1. körös beküldése után úgy döntött, behívja a bokszba, hogy megszabaduljanak a lágy gumiktól, és később már csak egyszer, közvetlenül a táv fele után adtak neki egy újabb szett abroncsot.

Button azonban reménytelen helyzetbe került a célhoz közeledve, ahogy sorra húztak el mellette a riválisai. "Ma egyszerűen hátrafelé haladtam. Délután az egyetlen szórakozásomat a csata jelentette Fernando (Alonsóval)" - mondta.

"Szokatlan a mi autónk esetében, hogy ilyen mértékű legyen a gumik kopása, és főleg a hátsókkal voltak komoly bajok. A felületük nagyon felforrósodott, belül azonban folyamatosan csökkent a hőmérsékletük. Emiatt sokat csúszkáltunk, és még inkább szenvedtem, mint a többi versenyző körülöttem."

Button csak 12. lett. Vele ellentétben az ugyanolyan taktikát követő, a másik McLarent vezető Kevin Magnussen meg tudta őrizni a pozícióját a pontszerzők között, és nyolcadikként hajtott át a célvonalon. A dán elismeri, hogy ő is pórul járhatott volna a vészesen fogyó Pirelliken.

Az austini verseny nem kerül fel a McLaren dicsőséglistájára Forrás: McLaren

"Kár, hogy Jenson kiesett a pontszerzők közül a verseny végén - úgy tippelem, elfogytak a gumijai. Nekem szerencsém volt, hogy előrébb jártam nála, így az üldözők előtt tudtam maradni. Szerencsére nem vesztettem sokat" - nyilatkozta.

Magnussen a pályán 3,1 másodperccel ért célba Jean-Eric Vergne Toro Rossója előtt. A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier megdicsérte pilótáit a helytállásukért. "Mindketten kitűnően versenyeztek a nehéz körülmények közepette, férfiasan állva a sarat az optimálisnál kisebb tapadás mellett" - vélte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!