Vágólapra másolva!
A Williamsnél elégedettek azzal, hogy tovább növelték előnyüket a Ferrari előtt, azzal viszont semmiképp sem, hogy Daniel Ricciardo elhalászta előlük a 3. helyet. Utánajárnak, hogy ezt elkerülhették volna-e, de Massát egy lassú kerékcsere is hátráltatta.

Az USA Nagydíjon kicsinek tűnt annak a valószínűsége, hogy a Williams megszorongassa a Mercedest a győzelemért, de a dobogóra mindenképp megvolt az esélye a brit csapat mindkét versenyzőjének. A futamon így hidegzuhanyként érte őket, hogy Daniel Ricciardo a Red Bull-lal mindkettejüket meg tudta előzni.

Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős mérnöke nem leplezte csalódottságát. "Kicsit elszomorít bennünket, hogy hátrébb csúsztunk a rajtpozíciónkhoz képest, de Ricciardo gyorsabb volt nálunk, és kiváló versenyt futott. Ki kell veséznünk a taktikánkat, mivel a bokszkiállásokra választott időpontjaink lehetőséget teremtettek a Red Bullnak, hogy átugorjon minket, és felállhasson a dobogóra" - mondta. "Megnézzük, hogy mit csinálhattunk volna másképp."

Az ugyanakkor feltétlenül pozitívum a Williams számára, hogy 42 pontra növelték előnyüket a Ferrari előtt, mivel vetélytársuk csak Fernando Alonso 8 egységével gazdagodott. "Arra koncentrálunk, hogy megszilárdítsuk a 3. helyet a konstruktőri bajnokságban, és elégedettek lehetünk azzal, hogy növeltük előnyünket a Ferrarival szemben" - tette hozzá Smedley.

A Williamsek végül nem tudták maguk mögött tartani Daniel Ricciardót Forrás: AFP/Clive Mason

Ricciardo az elrontott rajtja után gyorsan visszakapaszkodott az 5. helyre, majd a kerékcserék első fordulójakor sikeresen elévágott Bottasnak. "Több dologból tanulhatunk ma. Eleinte csúszott a kuplungom, ami lehetőséget adott Ricciardónak az előzésre az első kanyarnál. A Red Bullnak a gumikezelése is hatékonyabb volt, tovább tudott jó tempót diktálni, így nehéz volt utolérni" - mondta a finn.

Az ausztrál ezután Massát vette üldözőbe, és került eléje hasonló megoldással, mint Bottas esetében. A negyedikként végző Massának külön peche volt a kerékcserével is. "Sajnos egy, az átlagosnál lassabb bokszkiállásom utat nyitott Ricciardónak az előzésre. Lehet, hogy ezzel úszott el a dobogóm, ami elérhető lett volna" - bánkódott.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!