Vágólapra másolva!
Egy interlagosi beavatkozó bíró szerint, aki éppen egy munkagépet vezet, a Szuzukában történtek mindössze azt bizonyítják, hogy az autósportból sohasem lehet teljesen száműzni a kockázatokat. Úgy véli, a mentési protokollal nincs gond.

Három héttel a Japán Nagydíjon történt balesete után nincs újabb hír Jules Bianchi állapotáról. A Marussia francia versenyzője a durva lassulástól súlyos agykárosodást szenvedett, amikor a pályáról kicsúszva egy másik autót mentő munkagépnek ütközött. Az eset miatt sokak szerint új lendületet kellene kapnia a biztonságtechnika fejlődésének, egy Interlagosban szintén egy traktort vezető beavatkozó bíró azonban a szakértők többségéhez hasonlóan úgy véli, a baleset nem írható a hibás mentési protokoll rovására.

„Felesleges aggódni, minden biztonságos. Ami Japánban történt, hozzátartozik az autósport kockázataihoz" – mondta Rafael Ricciardi a Globónak. „A szabályokat illetően semmit nem lehetett kifogásolni, a normális procedúrát követték. (A sportbírók) Szuzukában mindent helyesen csináltak."

Ricciardi a véleményével azokhoz csatlakozott, akik szerint csak fatális véletlen történt, amely miatt nem szabad megváltoztatni a régóta működőképes rendszert. „Egy balesetnek soha nem egyetlen oka van, mindig több körülmény összejátszása kell hozzá" – vélte. „A Forma-1 soha nem lesz száz százalékosan biztonságos."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!