Vágólapra másolva!
E-mailben kérte a csapatokat a Nemzetközi Automobil Szövetség, hogy adjanak át minden információt, amely összefüggésbe hozható Jules Bianchi balesetével. Az FIA vizsgálóbizottsága dolgozik az életveszélyes sérülést okozó ütközés részleteinek feltárásán.

A Forma-1-es csapatok bevonásával folytatódik a Jules Bianchi balesetének körülményeit feltáró bizottság munkája. Ahogy azt a Szocsiban megtartott rendkívüli sajtótájékoztatón is jelezték, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) baleseti vizsgálóbizottságot hozott létre, melyet Peter Wright, az FIA általános biztonsági bizottságának elnöke vezet.

Az Autosport értesülései szerint a Bianchi balesetét elemző bizottság nevében az FIA főtitkára, Jean-Louis Valentin e-mailben arra kérte a csapatokat, hogy minden, a balesettel összefüggésbe hozható bizonyítékot juttassanak el a szövetségnek. Emellett az üggyel kapcsolatban az FIA a következő hetekben megkeresheti a csapatokat, amelyek kötelesek minden, az ügy szempontjából potenciálisan érdekes dokumentumot megőrizni.

Az FIA szóvivője az Autosport kérdésére megerősítette, hogy ez az első a Bianchi ütközését követő intézkedések sorában, amelyeket az FIA Szocsiban harangozott be. Ezek között szerepel, hogy az USA Nagydíj egyik szabadedzésén várhatóan kipróbálják az autók sárga zászlók hatálya alatti lassításának új módszerét is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!