Vágólapra másolva!
Az istálló versenyigazgatója megérti, ha a pilótái aggódnak a jövőjük miatt, de számára a legfontosabb, hogy a McLarennél a legjobbak szerepeljenek. Buttont közben ifjú csapattársának sorsa is foglalkoztatja, mert elmondása szerint bármi is történik jövőre, ő boldog lesz.

Miközben a McLaren továbbra is arra vár, hogy Fernando Alonso hajlandó-e náluk folytatni a pályafutását, a wokingi csapat jelenlegi versenyzői egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, hiszen a spanyol pilóta érkezésével Jenson Button vagy Kevin Magnussen kénytelen lesz távozni a csapattól.

Mivel egyre kevesebb a jövő évre még szabad ülés, a McLaren elutasító válasza mindkettejük pályafutását súlyosan befolyásolhatja. Eric Bouiller, a wokingi csapat főnöke egy telefonkonferencián elismerte, hogy a tervezettnél tovább tart meghozni a végső döntést, de még a szezon vége előtt szeretnék bejelenteni jövő évi felállásukat.

Button azt állítja, már nem a saját jövőjéért aggódik igazán Forrás: AFP

„Megértem, ha (Button) számára kényelmetlen a helyzet, és aggódik a jövője miatt" – utalt Boullier arra, hogy az idei szezon akár a brit versenyző pályafutásának végét is jelentheti. „Ugyanakkor sajnos a McLaren Racing főnöke vagyok, és a feladatunk az, hogy a legjobb csapatot építsük, ebben pedig a versenyzőknek fontos szerepük van" – jelentette ki.

„Jensonnal az átlagosnál is komolyabban számolunk, akár hosszú távon is velünk maradhat, de még mindig vizsgáljuk, hogy mihez akarunk kezdeni a versenyzői felállásunkkal" – magyarázta a francia. „Ismerjük Jenson értékét, tudatában vagyunk annak, hogy ő egy világbajnok szintű, és már bajnoki címet is nyert versenyző. Nem kell kiugró teljesítményt nyújtania a további versenyeken csak azért, hogy megmentse az állását" – közölte.

Button már nem maga miatt aggódik

A Brawn GP-vel megszerzett 2009-es világbajnoki címe óta a McLarennél versenyző Button a Mirrornak elismerte, hogy korábban bosszantotta jelenlegi csapatának döntésképtelensége, de azt állította, most már nyugodt a jövőjével kapcsolatban. „Annyira közeledik a szezon vége, hogy ez már kezd vicces lenni" – utalt arra, hogy a legtöbb ellenfele már tudja, jövőre hol versenyez.

„Miattam viszont nem kell aggódni" – mondta a BBC-nek. „Jelenleg nagyon jó szakaszát élem az életemnek, bármi is történik, én boldog leszek" – vélte. „A csapattársam helyzete sokkal nehezebb."

Button a megszerzett pontok terén alaposan felülmúlta újonc ellenfelét, Kevin Magnussent, aki az időmérőkön viszont versenyképesebb az angol versenyző ellen. A paddockban sokan biztosra veszik, hogy ha Alonso a McLarenhez érkezik, Buttont fogja kiszorítani, de Magnussen helye sem megingathatatlan. Button úgy véli, dán csapattársának vállait nagyobb teher nyomja.

„Én már nagyon régen részt veszek ebben a sportban. Nyertem egy bajnoki címet és 15 futamot, de Kevin még az első szezonját teljesíti, ezért rajta nagyobb a nyomás, hogy szerezzen magának egy ülést. Remélem, (a McLaren) a helyes döntést hozza meg."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!