Vágólapra másolva!
A Mercedes mindkét versenyzője élvezte a körözést a szocsi pályán, és gyorsan is érezték az autójukat. A második edzésen eltérő beállításokkal köröztek, ezért nőtt meg köztük a különbség.

A Mercedes az Orosz Nagydíj szabadedzéseit is uralta, péntek délelőtt Nico Rosberg, délután pedig Lewis Hamilton volt a leggyorsabb. A német az első gyakorláson mindössze 65 ezredet vert csapattársára, délután azonban sokkal nagyobb volt köztük a különbség: Hamilton 9 tizeddel volt gyorsabb Rosbergnél, akit Kevin Magnussen és Jenson Button is megelőzött.

Rosberg az edzések után elmondta, nem aggódik a nagy lemaradás miatt, hiszen pontosan tudja, miért volt lassabb Hamiltonnál. „A csapat úgy döntött, hogy különböző megoldásokat próbálunk ki a beállítások terén. Én egy nagyon kreatív beállítást használtam a második edzésen, és ez nem vált be" – magyarázta. „Holnap visszatérünk a hagyományos beállításokhoz, azokkal Lewis nagyon gyors volt."

Rosberg szokatlan beállításai nem váltak be délután Forrás: AFP

Rosberg elmondta, nagyon tetszik neki az új pálya, az abroncsok pedig a vártnál jobban bírják a terhelést. „Nagyon élveztem a körözést ezen a pályán. A 3-as kanyar nagyon különleges, az aszfalt pedig rendkívül sima, ezért tartósak az abroncsok. Szerintem nem látunk majd túl sok bokszkiállást vasárnap, ez meglepő."

Miután Hamilton óriási, 8 tizedes előnnyel nyerte meg a második edzést, optimistán nyilatkozott a hétvégi esélyeiről. „Egész nap nagyon jónak éreztem az autómat. Úgy tűnik, a McLaren van a legközelebb hozzánk – ez mindenki számára nagyszerű hír, hiszen remek versenyünk lehet" – mondta. „Elég jól eltaláltuk az autónk balanszát, sok feladatot máris sikerült elvégeznünk. Azért nyilván nekünk is kell még dolgozunk, ha holnap javulni szeretnénk."

Rosberghez hasonlóan Hamilton első benyomásai is pozitívak Szocsiról. „Tetszik az új pálya. Nagyon jó rajta a tapadás, és remek, közepesen gyors kanyarjai vannak. Jól szórakoztam" – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!