Vágólapra másolva!
Már csak a papírmunka akadályozza, hogy a Lotus bejelentse, jövőre Mercedes erőforrásokkal indul a Forma-1-ben. Az idén küszködő enstone-i csapat már csak a Renault-ra vár, hogy nyilvánosságra hozzák, húsz év együttműködés után új motorszállító után néznek.

Hamarosan biztossá válhat, hogy a Lotus jövőre Mercedes erőforrásokkal versenyez, tudta meg az Autosport. Az enstone-i csapat 1995 óta használja a Renault vagy az arra alapuló Mécachrome motorjait, de most arra készülnek, hogy bejelentsék, szakítanak jelenlegi partnerükkel.

„Reméljük, hogy minél hamarabb megtehetjük" – mondta Frederico Gastaldi, a Lotus helyettes csapatfőnöke a mercedeses szerződésről. „Még mindig dolgozunk az ügyön, de egyelőre nem hoztuk nyilvánosságra a megállapodást, mert nem áll készen, de abba az irányba haladunk."

Az enstone-i csapat tavaly komoly anyagi problémákkal szembesült, mérnöki gárdájának kulcsfiguráit és Kimi Räikkönent is elvesztették, idén pedig történetük egyik legrosszabb szezonját teljesítik. Ehhez hozzájárul a Renault erőforrásainak megbízhatatlansága és a Mercedes motorjaitól elmaradó teljesítményük is.

Jövőre ráadásul a Renault bevallottan a Red Bull igényei szerint fogja fejleszteni az erőforrásokat, ami hátrányos helyzetbe hozhatná a Lotust. Az enstone-i istálló ezért már júliusban előrehaladott tárgyalásokat folytatott a Mercedesszel, de a megállapodást egyelőre nem sikerült véglegesíteni.

„A legnagyobb akadály már csak a papírmunka a Renault-val. Tiszteletben kell tartanunk a velük kötött szerződésünket, és bármikor készülnek el, addigra mi is készen fogunk állni" – jelentette ki Gastaldi.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!