Vágólapra másolva!
A Williams versenyzői nem tudták megtartani a második rajtsorban elfoglalt helyüket a Japán Nagydíjon, de elégedetten nyilatkoztak, miután az esőben gyengébben teljesítő autóval is pontokat tudtak szerezni. Bottas szerint a lehető legtöbbet kihozták a helyzetükből.

Száraz pályán magabiztos teljesítményük után a vasárnapi esős futamon visszaesett a Williamsek tempója, így a grove-i csapat autói alulmaradtak közvetlen ellenfelükkel, a Red Bull Racinggel szemben, sőt Jenson Button McLarenje is eléjük került. A 6. helyet megszerző Valtteri Bottas szerint csapatuk ma ennyire volt képes.

"Nem volt könnyű számunkra a mai futam, de az jó hír, hogy így is szereztünk néhány pontot. Az autó nem viselkedett jól az esőben, de kihoztuk a maximumot a stratégiánkból. A kanyarokban nem vagyunk elég gyorsak, rengeteg időt vesztettünk. Meglepett minket a Red Bull tempója, száraz pályán jobban szerepeltünk volna" - foglalta össze tapasztalatait a finn.

A Williams versenyzői már rögtön a Safety Car távozása után visszaestek, mert Jenson Buttonnál csak egy, illetve két körrel később váltottak intermediate abroncsokra, ami elég volt ahhoz, hogy a McLaren pilótája átugorja őket. Később a Red Bullok is eléjük kerültek, ők látványosan jobb tapadásuknak köszönhetően egyszerűen kikerülték a grove-i autókat.

A Williamsek egymás mögött végeztek Szuzukában Forrás: Williams

"A rajtnál nagyon szenvedtem az aquaplaning miatt, majd a futam végén már sötétedni és ismét esni kezdett. A Red Bullok túl gyorsnak bizonyultak számunkra, különösen az intermediate abroncsokon. Esélyünk sem volt védekezni ellenük" - kesergett Massa, akit csapattársához hasonlóan jobban foglalkoztatott a súlyos fejsérülésekkel kórházba szállított Jules Bianchi állapota, mint a verseny eredménye.

A helyszíni beszámolók szerint Massa a kórházba is követte a fiatal francia versenyzőt, akit hozzá hasonlóan szintén Nicolas Todt menedzsel. Együttérzéséről biztosította Bianchi hozzátartozóit és a Marussia csapatát Rob Smedley, a Williams vezető versenymérnöke is. A brit szakember elégedett volt az általuk meghozott helyes stratégiai döntésekkel, és egyetértett Bottasszal abban, hogy a lehető legjobb eredményt érték el Szuzukában.

A jövő hétvégi Orosz Nagydíjat Bottas az egyéni pontverseny 6., Massa a 9.helyén várhatja. A Williams a konstruktőri bajnokság 3. helyét őrzi, miután a Ferrari egyáltalán nem szerzett pontot Japánban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!