Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton nem számít arra, hogy a szingapúri kiesés megtöri csapattársa, Nico Rosberg önbizalmát, ezért nagy erőkkel készül a bajnokság hajrájára. Rosberget lelkesíti, hogy esélyes a futamgyőzelmekre, és nem tart attól, hogy újabb műszaki hibák merülnek fel a Mercedesnél.

Az elmúlt hónapok nyilatkozatháborúja után elismerően beszélt csapattársáról a világbajnoki pontversenyt vezető Lewis Hamilton. A brit pilóta szerint Nico Rosberg teljesítményét nem fogja visszavetni a szingapúri kiesés, sőt ennek épp az ellenkezőjére számít.

"Nico nagyon erős ellenfél. Gyerekkorunk óta erős mentálisan, nagyon magabiztos, és hisz a saját képességeiben. Időről időre megmutatta, hogy milyen gyors, és milyen hamar felül tud kerekedni különböző helyzeteken" - idézte Hamiltont az AFP hírügynökség.

Rosberg az idén eddig két futamot volt kénytelen feladni, de a szingapúri kiesése azt jelentette, hogy csapattársa átvette az első helyet a pontversenyben. Hamilton ennek ellenére úgy látta, a kudarc nem szegte Rosberg kedvét.

Hamilton és Rosberg a szingapúri időmérő edzés után Forrás: AFP

"Úgy vélem, fegyelmezetten kezelte az előző versenyt. Pozitívan állt hozzá, és gyorsan túl tudott lépni rajta, legalábbis kívülről nekem úgy tűnt, ezért arra számítok, hogy itt erősebb lesz, mint valaha. Erre fel kell készülnöm" - mondta.

"Ez semmit sem változtat számomra" - utalt Hamilton arra, hogy az idén másodszor ő érkezett listavezetőként egy versenyre. "Ugyanúgy végzem a dolgomat, mint máskor. Mindketten a bajnokságért hajtunk, ezért nem hiszem, hogy bármin is változtatnom kellene."

Rosberget lelkesíti, hogy esélyesként érkezik

Rosberg nem tagadta, hogy a szingapúri kiesés "nehéz pillanat" volt számára, de úgy vélte, hogy a legjobb megoldás a csalódottság kezelésére, ha továbblép és a jövőre koncentrál.

"Már teljesen el is felejtettem. Ugyanolyan optimista és izgatott vagyok, mint Szingapúr előtt voltam, és csakis előre nézek, hiszen itt vagyok Szuzukában" - jelentette ki.

Az idei szezon az első alkalom, amikor Rosberg állandó esélyesként száll harcba a futamgyőzelmekért és a világbajnoki címért. A német pilótát motiválja, hogy az élmezőnyben szerepelhet. "Még soha sem érkeztem úgy Szuzukába, az év egyik legjobb helyszínére, hogy a mi autónk a legjobb a mezőnyben" - ismerte el.

A Mercedes az idén egyértelműen a mezőny leggyorsabb autóját építette, de a versenyzőknek többször meggyűlt már a baja különböző műszaki problémákkal. Eleinte szinte kizárólag Lewis Hamiltont sújtották a hibák, de nyár óta Rosberg is számára fontos pontokat vesztett. Ennek ellenére nem gondolja, hogy csapatának görcsölnie kellene a gondok miatt.

"Csapatként nem szabad túldimenzionálnunk ezt. Ez csak egy probléma, amit kezelnünk kell, de az összkép így is az, hogy nagyon eredményesen szerepelünk az idén" - jelentette ki. "Nem aggódok a megbízhatóság miatt. Meg vagyok győződve arról, hogy a csapat jól fogja végezni a munkáját, nem rágódok ezen."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!