Vágólapra másolva!
A Mercedest túl erősnek érzik, de közvetlen ellenfeleikkel felvehetik a versenyt Szuzukában, mondták a Williamsnél a Japán Nagydíj pénteki szabadedzései után. Valtteri Bottas szerint beváltak a grove-i csapat új fejlesztései, Felipe Massának viszont még gyorsulnia kell.

Valtteri Bottas vezetésével ezúttal is az élmezőnyben kezdett a Williams a Japán Nagydíj pénteki szabadedzésein. A finn pilóta a tempót diktáló Mercedesektől alaposan lemaradva, de közvetlen ellenfeleik sűrűjében végzett, és elégedetten nyilatkozott az autójáról, valamint a csapat által elvégzett munkáról.

"Az autó egyensúlya már az első körtől kezdve jó volt, e téren tehát előrelépést tudtunk tenni. Az új fejlesztéseink beváltak, amit nagyon jó látni. Érdekes lesz, hogy holnap hogyan fogunk szerepelni, amikor a többiek is egyre többet próbálnak majd kisajtolni az autójukból. Noha a Mercedes továbbra is erősnek tűnik, izgalmas csata ígérkezik a Ferrarik, Red Bullok és közöttünk"- mondta Bottas pénteken.

Felipe Massa már nem szerepelt ennyire fényesen, a beállítási problémáit tükrözte, hogy csapattársától alaposan elmaradva csak a középmezőnyben autózott. A brazil azonban Bottas teljesítményére alapozva úgy véli, szombaton ő is javulni tud majd.

Bottas meggyőzően gyors volt Szuzukában Forrás: AFP/Yuriko Nakao

"Az autónk igen versenyképesnek tűnik, hiszen Valtteri közel került az élmezőnyhöz. Nekem gondjaim akadtak ma, nem volt meg a tapadásom, de ennek semmi köze nincs az új aerodinamikai elemekhez, amelyekről úgy tűnik, jól működnek. Ha meg tudjuk oldani a problémáinkat, holnap már versenyképesek lehetünk" - ígérte Massa.

"A mai erőfeszítéseink az időmérős teljesítményre irányultak, mivel a futam esősnek ígérkezik, amit szintén figyelembe kell vennünk a beállítások során. A versenytempónk is jónak tűnik, ahogy azt Valtteri bemutatta, így mi is keményen dolgozunk, hogy holnap az én autóm is ilyen jól működjön"- tette hozzá.

A Williams vezető versenymérnöke, Rob Smedley szintén elégedett volt autóik teljesítményével, és további magyarázattal is szolgált két versenyzőjük eltérő eredményeivel kapcsolatban.

"Jól kezdtünk, az autónk úgy szerepel, ahogy arra számítottunk, így várhatóan versenyképesek leszünk" - mondta. "Az autóinkkal eltérő irányokba indultunk a beállítások terén, és az este folyamán arra fogunk összpontosítani, hogy holnap mindkettőből a maximumot hozzuk ki."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!