Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint nincs értelme a csapatutasításnak, amíg matematikailag mindkét versenyzőjük esélyes a bajnoki címre, és a Mercedes előnye amúgy is óriási. Nem bánja, hogy Szingapúrban Ricciardo előtt hagyták Vettelt.

A Szingapúri Nagydíjat mindkét Red Bull dobogós helyen fejezte be, Sebastian Vettel a második helyen ért célba Daniel Ricciardo előtt. A verseny záró szakaszában egyesek arra számítottak, hogy a német elengedi a csapattársát, aki két pozícióval előrébb áll a bajnokságban, ezért a Mercedesek hibái esetén nagyobb esélye lehet a bajnoki címre.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azonban úgy véli, egyértelműen jó döntés volt, hogy a Red Bull nem utasította Vettelt a második hely feladására. „Mindkét versenyzőnknek van matematikai esélye a címre, bár igaz, hogy nagy a lemaradásuk" – mondta. „Nem lenne helyes, ha a jelenlegi helyzetünkben beleavatkoznánk a küzdelmükbe. Hagyjuk, hogy versenyezzenek egymással."

Ricciardo lemaradása is 60 pont Hamilton mögött Forrás: AFP

Ricciardónak 60, Vettelnek pedig 117 pont a lemaradása az éllovas Lewis Hamilton mögött. Horner szerint a Mercedes tempófölényét is figyelembe véve ez túl nagy különbség ahhoz, hogy a bajnoki cím reményében beleavatkozzanak a két pilóta csatájába. „Mindkettejüknek épphogy van még esélye a bajnoki címre, és most mindketten jókorát faragtak Nico (Rosberg) előnyéből" – nyilatkozta. „Daniel most veszített 3 pontot Sebbel szemben, de vajon ez mennyit számít majd? Egy kristálygömb nélkül ezt lehetetlen megmondani, ezért nem lenne értelme csapatutasítással beleavatkoznunk."

Nem zárja ki, hogy lesz csapatsorrend

Horner ugyanakkor hozzátette, ha Vettelnek már semmi esélye sem lesz a bajnoki címre, akkor a csapat valóban elsőszámú versenyzővé nevezheti ki Ricciardót.

„Ha Danielnek reális esélye lenne a bajnoki győzelemre, Sebastian pedig már matematikailag sem nyerhetné meg a címet, akkor természetesen azt tennénk, ami a csapat számára a legjobb" – mondta. „Jelenleg azonban túl nagy a lemaradásunk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!