Vágólapra másolva!
A Red Bull korábbi aero-főnöke hétfőn állt munkába Wokingban, a csapat vezetői szerint épp a legjobbkor.

Hétfőn megkezdte a munkát korábbi csapatánál, a McLarennél Peter Prodromou, aki 2006 óta a Red Bull aerodinamikai főnöke volt, így Adrian Newey irányítása alatt zsinórban négy világbajnoki győzelemhez segítette Sebastian Vettelt.

A szakember szerződtetését még tavaly októberben jelentették be, de eredetileg csak 2015 januárjában kezdhetett volna újra Wokingban dolgozni. Végül azonban a Red Bull korábban elengedte, annak fejében, hogy Dan Fallows – aki előzőleg szintén a McLarenhez igazolt, utóbb azonban meggondolta magát, hogy elfoglalja a távozó Prodromou helyét – náluk maradhasson.

Prodromou a legjobbkor érkezik a McLarenhez Forrás: AFP

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier szerint a főmérnökké kinevezett Prodromou „kedvező" pillanatban tér vissza hozzájuk. „2014-et jórészt azzal töltöttük, hogy bővítsük és átszervezzük a tervezőrészlegünket, így az érkezése pont egybeesik a folyamat végével" – mondta. „Peter kétséget kizáróan bebizonyította, hogy a Forma-1 egyik legjobb képességű és legintelligensebb mérnöke, ezért a McLarennél mindenki várja, hogy ő is segítsen ambiciózus céljaink elérésében."

A McLaren azért dolgozik, hogy az F1-be jövőre visszatérő Honda gyári partnereként újra a világbajnoki címért harcolhasson. „Nincsenek illúzióink afelől, hogy már elég erősek vagyunk ehhez, de Peter szerződtetésének nagy jelentősége van, és a nyilvánosság előtt is egyértelművé teszi, hogy folyamatosan igyekszünk megerősíteni a szervezetünket" – mondta a McLaren vezérigazgatója, Jonathan Neale.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!