Vágólapra másolva!
Christijan Albers két hónap után távozik a posztjáról. Utódja a helyettese, egyben a csapat eddigi menedzsere, Manfredi Ravetto lesz.

A Caterham Forma-1-es csapata júliusban egy svájci/közel-keleti befektetőcsoport tulajdonába került, amely Christijan Alberst nevezte ki csapatfőnöknek. A korábbi F1-es versenyző karrierje azonban rövidnek bizonyult ezen a poszton, ugyanis az Olasz Nagydíjon váratlanul bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond.

"Az elmúlt hónapokban minden energiámat arra fordítottam, hogy a tulajdonosváltás zökkenőmentesen menjen, és a csapat a lehető legjobb eredményeket érje el a befektetőink, szponzoraink, valamint a Caterham F1-es csapatánál dolgozók számára" - nyilatkozta Albers egy hivatalos sajtóközleményben. "Fáradhatatlanul dolgoztam az átszervezéseken, egyúttal az autóhoz készített műszaki fejlesztésekkel is foglalkoztam."

"Ezáltal jobb alapokra helyeztük a csapat jövőjét, valamint jelentősen javult az autó tempója. Magánéleti okokból azonban - hogy több időt tölthessek a családommal -, lemondok a Caterham F1-es csapatának vezérigazgatói pozíciójáról." A magyarázatot ugyanakkor sokan kétkedve fogadták, más okokat sejtve a háttérben.

Az istálló új irányítója Albers helyettese, egyben a csapat eddigi menedzsere, Manfredi Ravetto lesz. A Caterham továbbra is pont nélkül áll, és hat futammal a szezon vége előtt az utolsó helyet foglalja el a konstruktőri tabellán.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!