Vágólapra másolva!
Csalódással töltötte el őket a monzai eredményük, ennek ellenére úgy érzik, hogy ismét javulni tudtak. Boullier szerint Magnussen nem érdemelt büntetést Bottas kiszorításáért.

A McLareneket csak a Mercedesek és a Williamsek tudták megelőzni az Olasz Nagydíj időmérő edzésén, és a két versenyző abban reménykedett, hogy a versenytempójuknak köszönhetően még előrébb léphetnek a futamon. A biztató kezdet ellenére azonban csalódással zárult a versenyük, miután Jenson Button a 8., Kevin Magnussen pedig egy büntetés miatt csak a 10. lett.

Magnussen eredetileg a 7. helyen ért célba, de 5 másodpercet hozzáadtak az idejéhez, miután egy kemény csatában a sportfelügyelők szerint leszorította Valtteri Bottast a pályáról. Magnussen a futam után nem szeretett volna véleményt formálni az ítéletről. „Semmit nem számít, hogy igazságosnak tartom-e a büntetést" – mondta. „A sportfelügyelők döntését el kell fogadnunk, noha ezen a szoros versenyen a szokásosnál is több pozíciót buktam az 5 másodperc hozzáadásával."

A McLaren sportigazgatója, Eric Boullier szerint nem kellett volna megbüntetni Magnussent. „Mi úgy láttuk, hogy szabályosan próbálta megvédeni a pozícióját, ezért kicsit szerencsétlen, hogy a sportfelügyelők döntése miatt visszasorolták a 10. helyre" – vélekedett. „De semmit nem tehetünk, a döntés végleges."

Javult az autó

Pedig a fiatal dán versenye remekül indult, a rajtnál három pozíciót előrelépve a második helyen találta magát. „Nagyon jól sikerült a rajtom, de tudtam, hogy úgysem tudom majd megtartani a második helyet – elkerülhetetlen volt a visszaesésem" – magyarázta. „Nyilván jó érzés volt, hogy egy ideig az élmezőnyben haladhattam, és csalódott vagyok, amiért nem sikerült ott maradnom."

Magnussennek az egész verseny alatt csatáznia kellett Forrás: AFP

„Jól éreztem magam az autómban, és úgy érzem, ezen a hétvégén is sikerült javulnunk" – tette hozzá a dán. „Ezért is vagyok csalódott, amiért végül csak egy pontot sikerült szereznem. Igaz, hogy mi nem a világbajnoki címért versenyzünk, de a konstruktőri bajnokság szempontjából nagyon értékes pontokat veszítettünk."

Button csalódott, de élvezte

Magnussen büntetéséből Button is profitált, hiszen előreléphetett a 8. helyre, de így sem lett sokkal elégedettebb az eredményével. „Nem erre a helyezésre vágytam, bár jól szórakoztam a versenyen" – mondta. „Kár, hogy nem volt olyan jó a versenytempónk, mint reméltük. Ha az 5. és 6. helyekről rajtolunk, akkor nem csupán pontszerző helyekben reménykedünk, ennél többet akarunk."

A brit úgy érzi, a szoros versenyen a McLarent a forgalom is akadályozta. „Ha tiszta köröket futhattunk volna, akkor jobb teljesítményt nyújtottunk volna. A forgalomban azonban a riválisaink könnyebben előztek meg minket, mint mi őket" – bosszankodott. „Checo (Pérezzel) fantasztikus csatát vívtam: az első Lesmóba egymás mellett érkeztünk meg, ilyet ritkán látni. Sokszor próbálkoztam, de sajnos nem tudtam elmenni mellette. A féktávokon nagyon erős volt, ezért folyamatosan blokkoltam az első és hátsó kerekeimet, amikor megpróbáltam elkapni őt a kanyarok bejáratánál."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!