Vágólapra másolva!
Reméli, hogy a Williamseket nem fogják megszorongatni más csapatok, és a Mercedesek elleni küzdelemre koncentrálhatnak.

A Williamsnek a monzai időmérőn sikerült kihoznia az autóiban rejlő potenciált, és elfoglalták a második rajtsort a Mercedesek mögött. Hozzájuk Valtteri Bottas férkőzött közelebb - de a 2. Nico Rosberghez képest is 3 tized volt a hátránya -, aki reméli, hogy a többi csapat versenyzőire nem kell figyelnie a futamon.

"Reméljük, hogy nem fenyegetnek majd bennünket hátulról, és főleg a közvetlenül előttünk zajló eseményekre összpontosíthatunk" - mondta. "Nagyon elégedett vagyok a kvalifikációs körömmel és az autó beállításaival a versenyre, ezért bízom benne, hogy megszorongathatjuk a Mercedest. A kérdés az, hogy mennyire tudjuk megtenni ezt. Ha összejön a rajt, sok lehetőség nyílik meg előttünk."

A Williamsé a második legerősebb autó Monzában Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A konkurenciát ettől függetlenül nem becsüli le. "Nem szabad lebecsülnünk őket. Ahogy legutóbb, Spában is láthattuk, a Red Bull nagyon gyors volt, és nem számítottunk rá, hogy mögöttük végzünk" - közölte. "Itt azonban kicsit magabiztosabbak vagyunk, mint Spában."

A 4. helyről rajtoló Felipe Massa szintén optimistán várja a futamot. "Csak egy kevés plusz hiányzott a 3. hely megszerzéséhez. Nem vagyunk nagyon leszakadva a Mercedestől, ezért szerintem mindnyájan elégedettek lehetünk az eredménnyel. A hosszú etapos tempónk is jó" - mondta. Massa és Bottas ideje között 168 ezredmásodperc különbség volt.

A Williams teljesítményért felelős mérnöke, Rob Smedley reméli, hogy a szombati teljesítményre alapozva a konstruktőri tabella negyedik helyén álló istálló közelebb férkőzhet a Red Bullhoz és a Ferrarihoz. "Ez az első lépés ahhoz, hogy sok pontot markoljunk a hétvégén. Ott vagyunk, ahol lennünk kell" - mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!