Vágólapra másolva!
A német úgy véli, a Red Bull a McLarennél és a Ferrarinál is gyorsabb lesz, és szerinte az időmérőn sem hiányzott sok a jobb helyezéshez. Ricciardo csalódott a 9. helye miatt, de ő is bízik a versenytempóban.

Az időmérőn elért eredményeik alapján úgy tűnik, a Red Bull Monzában a Mercedes hibái esetén sem csaphat le a győzelemre, hiszen ezúttal csak a 8. és 9. helyeket tudták megszerezni a kvalifikáción. Az edzéseken egyre inkább magára találó Sebastian Vettel ezúttal is maga mögé utasította Daniel Ricciardót, a két versenyző között majdnem 3 tized volt a különbség.

Noha Vettel úgy érezte, a lehető legtöbbet hozta ki az autójából, a szoros eredmények miatt mégis bosszankodott az időmérő után. A 7. helyezett Fernando Alonsótól ugyanis csak 6 ezreddel maradt el, és az ötödikként végző Kevin Magnussen is alig több mint 1 tizeddel volt gyorsabb nála.

„Nagyon szoros edzés volt" – mondta a címvédő. „Reálisan nézve az 5. és a 10. hely között bárhol végezhettünk volna. Mindig bosszantó azt látni, hogy néhány tizedes javulással több pozíciót is előreléphettünk volna, de ma pont erre számítottunk. Amikor ilyen kicsik a különbségek, mindig az az érzésünk, hogy kicsit előrébb is végezhettünk volna, de valószínűleg ma ennyi volt bennünk."

Vettel magabiztosan verte Ricciardót az időmérőn Forrás: AFP

Vettel a csalódást keltő időmérő ellenére nem keseredik el, hiszen arra számít, hogy a futamon sokkal jobb lesz a versenytempójuk. „Biztos vagyok benne, hogy gyorsabbak leszünk, mint a McLaren. Azt nehéz megmondani, hogy a Ferrarihoz képest hol állunk, de szerintem a versenyen náluk is gyorsabbak leszünk, ezért elég sok helyet előreléphetünk. A Mercedes és a Williams talán túlságosan gyors hozzánk képest."

Ricciardo csalódott

Az előző két versenyen diadalmaskodó Ricciardo nem tagadta, hogy csalódással töltötte el az eredménye, szerinte a 9. hely „egyáltalán nem ad okot az örömre". Az időmérő előtt még arra számított, hogy elcsípheti a legjobb öt hely valamelyikét, így viszont nehéz helyzetből vághat neki a versenynek.

„Tudtuk, hogy az első két rajtsorra nem lesz esélyünk, de szerintem a 6. hely elérhető lett volna" – mondta. „Most meg kell próbálnunk a lehető legtöbbet kihozni a 9. rajthelyből. A rajt sorsdöntő lesz, és a stratégiával is előreléphetünk, bár az hátrányt jelent, hogy a legtöbben valószínűleg az egykiállásos taktikát választják majd."

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nem lepődött meg a csapat szombati küszködésén. „Már az is jó eredménynek számít, hogy bejutottunk a Q3-ba" – mondta arra utalva, hogy a gyors monzai pálya nem kedvez a Renault motoros autóknak. „Egy Ferrarin kívül csak Mercedes motoros autók vannak előttünk, ezért nem beszélhetünk nagy meglepetésről."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!