Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone tárgyalt a pálya vezetőségével, és úgy véli, egyezséget tud kötni velük. Csak annyit szeretne, hogy Monza szerződésében a feltételek olyanok legyenek, mint a többi európai helyszín esetében.

A monzai pálya szerződése 2016-ban lejár, és Bernie Ecclestone tett arra utaló megjegyzéseket, hogy nem biztos, hogy utána is garantált lesz a legendás helyszín helye a versenynaptárban. A pályával kapcsolatos ügyeket a Milánói Autoklub intézi, amelynek nemrég megválasztott új igazgatója, Ivan Capelli korábban elmondta, hogy beszélni fog Ecclestone-nal a folytatásról.

Úgy tűnik, hogy a feleknek sikerült közelebb lépni a szerződéshosszabbítás felé, ugyanis amikor Ecclestone-t az Olasz Nagydíjon arról kérdezték, hogy Monzának van-e esélye, így felelt: "Remélem. Úgy látszik, hogy rátermett emberek irányítják."

"Beszéltem velük délelőtt, és a lényeg egyszerű: mi csupán annyit akarunk, hogy Monza szerződésének feltételei ugyanolyanok legyenek, mint a többi európai helyszín esetében. Szeretném, ha bármelyik szerződésben áthúzhatnám a helyszín nevét, és a helyére azt írhatnám, hogy Monza."

A korábban az F1-ben versenyző Capelli elmondta, hogy szerződéshosszabbítás esetén fejlesztésekre is szükség lesz Monzában.

Ecclestone reméli, hogy Monza a versenynaptárban maradhat Forrás: Ferrari

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!