Vágólapra másolva!
Meglepte, milyen gyors volt a McLaren az időmérőn, és a versenytempójukat is biztatónak tartja. Button kicsit tart a futamtól, de ő is erős pontszerző helyezésben reménykedik.

A McLaren a szokásosnál erősebb formát mutatott az Olasz Nagydíj időmérőjén, ahol a harmadik rajtsorba sikerült kvalifikálniuk a Mercedesek és a Williamsek mögött. A csapaton belüli párharcot ezúttal Kevin Magnussen nyerte, mintegy 6 századdal előzte meg Jenson Buttont. A dán elégedett volt a teljesítményével, és úgy érzi, a McLaren a futamon is erős lehet.

"Nem gondoltam volna, hogy ennyire gyorsak leszünk az időmérőn. Az az érzésem, hogy a versenytempónk is egész jó lesz, ezért különösen értékes a rajtpozíciónk" – nyilatkozta Magnussen, aki annak ellenére szeretne előrelépni a versenyen, hogy a Q3-ban fél másodperccel elmaradt a gyengébbik Williams pilótától, Felipe Massától is.

„Jó érzés lesz ilyen nagy motorerővel versenyezni, és remélhetőleg felvehetjük a versenyt a többiekkel" – bizakodott. „A Williamsek ellen fogunk harcolni. Úgy tűnik, ők kicsit előttünk járnak, de meg kell próbálnunk felvenni velük a versenyt, hogy sok pontot szerezhessünk."

Magnussen magabiztosan várja az Olasz Nagydíjat Forrás: AFP

Button kevésbé magabiztos

Magnussen már pénteken is azt hangoztatta, hogy a McLaren a versenyen is erős lehet, Button viszont kevésbé volt elégedett az autója hosszú etapos tempójával. Összességében viszont örül a hétvége eddigi eredményeinek, hiszen a McLaren minden edzésen közel tudott kerülni az élmezőnyhöz.

„Az egész hétvégénk viszonylag jól alakult, csak a beállításokon kellett kicsit állítgatni" – mondta a brit. „A Williamsek meglepően gyorsak voltak ma. Azt hittem, kicsit közelebb kerülhetek hozzájuk, de a Lesmókat nem sikerült tisztán bevennem az utolsó körömben. De az 5. és 6. hely is rendben van."

„A hosszú etapjaink nem voltak olyan jók pénteken, mint a rövidek, de majd meglátjuk, mi történik a versenyen" – tette hozzá. „Az mindenképpen pozitív, hogy a Ferrarikat sikerült magunk mögé utasítanunk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!