Vágólapra másolva!
Ron Dennis szerint természetes, hogy figyelemmel kísérik az átigazolási piacot, de akkor sem cserélné le feltétlenül az idei pilótáit, ha világbajnokok válnának elérhetővé. Buttont és Magnussent is dicsérte.

Noha a McLaren nemrég nyilvánvalóvá tette, hogy a híreszteléseknek megfelelően valóban érdeklődnek Fernando Alonso és Sebastian Vettel iránt, Ron Dennis szerint ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy mindenképpen le szeretnék cserélni a jelenlegi versenyzőiket. Bár tényleg úgy tűnik, hogy a McLaren egy többszörös világbajnokkal tervez hosszú távra a jövőre kezdődő Honda-korszakban, Dennis szerint a változás időszakában a stabilitás és a lojalitás is rendkívül fontos.

Dennis szerint természetes, hogy a csapatok minden évben felmérik, mely versenyzők elérhetőek az átigazolási piacon, de ebből még nem kell komolyabb következtetéseket levonni. „Amikor bármilyen választási helyzet elé kerülünk, mindig az az első, hogy kiderítsük, kik lehetnek elérhetőek számunkra – ez azonban semmiképpen sem lekicsinylő, káros vagy negatív lépés a jelenlegi pilótáinkkal szemben" – mondta.

„A Forma-1-ben az elérhetőség fogalma kevésbé fekete-fehér, mint sokan gondolják. Néha a versenyzők szerződésében a teljesítményre vonatkozó záradékok is szerepelnek, ezért jogukban áll változtatni, ha a csapat nem ért el egy bizonyos szintet" – magyarázta, utalva arra, hogy Alonso és Vettel annak ellenére elérhető lehet, hogy mindkettejüket többéves szerződés köti jelenlegi munkaadójukhoz.

Ron Dennis szerint fontos a stabilitás a csapaton belül Forrás: AFP

„Azt sem tudta volna senki megjósolni, hogy mi fog történni a Mercedes-Benz csapatán belül. Nem láttam, mit mondtak pontosan a Mercedes vezetői vagy a versenyzők – de számos olyan forgatókönyvet el tudunk képzelni, amelyek oda vezetnek, hogy az egyik pilótájuk az év végére elérhető lesz a piacon" – folytatta. „Ez azonban nem jelenti azt, hogy mi feltétlenül megpróbálnánk megszerezni azt a versenyzőt, vagy bárki más előnyben részesítenénk a jelenlegi felállásunkhoz képest."

Fontos a stabilitás

Dennis szerint az idei pilótapáros mellett szólhat, hogy a jövőre bekövetkező változások mellett sokat segíthet, ha a versenyzők már beilleszkedtek a csapatba. „Óriási értéke van a stabilitásnak, és annak, hogy a Hondával való együttműködésünk kezdetén mindenki tökéletesen tisztában legyen az egész tervünkkel. A lojalitás is nagyon fontos számomra" – mondta.

„Kevinnek és Jensonnak is nagy rajongója vagyok" – tette hozzá. „Kevin fantasztikus munkát végez. Ki más tudta volna maga mögött tartani Fernando Alonsót Spában három körön keresztül?"

Dennis kiemelte, hogy a legtöbb versenyző szinte azonnal kénytelen elengedni Alonsót, amint látják a Ferrarit közeledni a visszapillantó tükrükben, Magnussen viszont remekül helytállt. S bár a futam végén rosszul sikerült egy manővere, ezt sem rótta fel neki. „A verseny utáni szerdán felhívtam Kevint, és éreztem, hogy egy kicsit feszült – valószínűleg azt gondolta, hogy nyomás alá fogom helyezni őt" – árulta el. „De csak annyit mondtam neki: 'Ne változz meg. Legközelebb legyél kicsit óvatosabb, mert ez nem volt egy sikeres mozdulat, de ne változz meg.'"

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!