Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy a Ferrari elnöke az Olasz Nagydíjon bejelenti lemondását. A pletykák szerint az F1-es csapat főnöke, Marco Mattiacci léphet a helyére, akit a visszatérő Ross Brawn váltana a posztján.

Érdekes pletykák kaptak szárnyra az Olasz Nagydíj helyszínén, mégpedig a Ferrari elnökével kapcsolatban: Luca di Montezemolo szokás szerint kilátogat a csapat hazai versenyére, Monzába, és úgy hírlik, hogy a hétvégén bejelenti lemondását. Ezt olasz források szellőztették meg, amelyek úgy tudják, hogy az elnök a jövő héten, csütörtökön távozhat hivatalosan a posztjáról, a vállalat vezérkarának ülésén.

A csapat pilótája, Fernando Alonso azonban nem tud főnöke erre vonatkozó terveiről. "Csupán a pletykákról tudok, tőle semmi ilyesmit nem hallottam" - mondta az olasz Ansa hírügynökségnek. "Ha mégis távozik egy nap, beszélnénk róla. Ez biztos teljesen új helyzetet teremtene."

Montezemolo évtizedek óta dolgozik a Ferrarinál Forrás: AFP/ /Giuseppe Cacace

Montezemolo 1973-ban csatlakozott a Ferrarihoz, amelynek 1991-ben lett az elnöke. Ha tényleg lemond, a helyére a pletykák szerint az F1-es csapat élére néhány hónapja kinevezett Marco Mattiacci léphet, őt pedig a visszatérő Ross Brawn válthatná a poszton.

Mattiacci nemrég arról beszélt, hogy bár tartja a kapcsolatot a csapat korábbi technikai igazgatójával, nem valószínű, hogy a szakember visszatérne hozzájuk. Brawn tavaly távozott a Mercedestől, azóta pihen.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!