Vágólapra másolva!
A McLaren versenyzője szerint a sportfelügyelők biztosan megbüntették volna a német pilótát a Lewis Hamiltonnal való ütközésért, ha az eset néhány hónappal korábban, a szigorúbb elvek idején történik.

A júniusi Osztrák Nagydíj óta új szemlélettel működik a sportfelügyelői testület: a versenyeken bekövetkező ütközések közül nem vizsgálják ki mindegyiket, csupán azokat, amelyekben valamelyik pilótát nagyobb felelősség terhelheti. Nico Rosberg talán ennek is köszönheti, hogy a Belga Nagydíjon semmilyen büntetést sem kapott azután, hogy az első szárnyával egy előzési kísérlet során kilyukasztotta Lewis Hamilton gumiját - sőt, még hivatalos vizsgálatot sem indítottak ellene.

Jenson Button úgy véli, Rosberget az engedékenyebb elvek mentették meg. "Négy (valójában öt) versennyel ezelőtt mindannyian megbeszéltük, hogy nagyobb engedékenységre van szükség a pilóták felé, mert agresszívabb versenyzést akarunk látni" - közölte a McLaren pilótája. "Ha az eset négy versennyel korábban történt volna, biztos megbüntették volna Nicót, mert az ilyesmiért mindig járt valamilyen szankció."

A sportfelügyelők nem is vizsgálták hivatalosan a spái ütközést Forrás: Mercedes

"Az utóbbi versenyeken megállapíthattuk, hogy az agresszívabb versenyzés jobb a sportágnak, ezért kicsit több minden belefér."

A mezőny nagy része egyetértett abban, hogy Rosberg nem szándékosan ment neki Hamiltonnak. Fernando Alonso, Sebastian Vettel és Nico Hülkenberg egyöntetűen versenybalesetnek titulálta az incidenst. A Mercedesnél egy külön megbeszélésen tisztázták a helyzetet, bár Monzában úgy tűnt, hogy a két csapattárs valójában nem kötött békét.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!