Vágólapra másolva!
A csapat elégedett az autóra szerelt új csomaggal, de úgy vélik, hogy még van lehetőségük javítani a formájukon. Valtteri Bottas 5., Felipe Massa 9. lett a pénteki tabellán.

A Williams szokásához híven az Olasz Nagydíj pénteki edzésnapján sem tűnt ki a mezőnyből, a csapat versenyzői közül Valtteri Bottas az 5., Felipe Massa a 9. legjobb időt futotta meg a délutáni tréningen. Rob Smedley, az istálló teljesítményért felelős mérnöke annak örül, hogy mindegyik kitűzött programpontot kipipálhatták. "Minden tervezett munkát elvégeztünk, és annál egy kicsit többet is, szóval elégedett vagyok" - mondta.

Bottas a Mercedesek és a Ferrarik mögött végezve lett ötödik - a leggyorsabbtól, Nico Rosbergtől fél másodperccel kapott ki. Szerinte a hosszabb etapokon is jól muzsikált a Williams.

"Ma teszteltük az új aerocsomagot, és jól működik. A kisebb leszorítóerővel többet csúszkál az autó, de ez kordában tartható. Nagyon elégedett vagyok a hosszú etapos tempóval, de szerintem még erősebbé is tehetjük. Az időmérő szoros lesz, ezért keményen fogunk dolgozni este, hogy minden lehetséges módon javuljunk" - közölte.

A Williams bizakodva érkezett Monzába Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Massa hasonlóban bizakodó. "Még javulhatunk, és fentebb kapaszkodhatunk, hogy kemény kihívói legyünk az élmezőnyben lévő csapatoknak."

A Williams optimistán érkezett az Olasz Nagydíjra, mivel Mercedes motorral hajtott autójuknak kedvez a sok egyenes. Abban bíznak, hogy ismét harcban lehetnek a dobogóért.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!