Vágólapra másolva!
Spában a Red Bull megmagyarázhatatlan jelenségeket tapasztalt, ezért arra gyanakodnak, hogy az autójával lehetett valami gond.

Sebastian Vettel az Olasz Nagydíjra az idén már másodszorra kap új vázat, mert csapata, a Red Bull a múlt hétvégén, Spában gyanús jelenségeket tapasztalt, amelyek arra utaltak, hogy az autójával valamilyen gond lehetett. Az istállót irányító Christian Horner már közvetlenül a verseny után megjegyezte róla, hogy „nem tudott elég jó tempót diktálni, ezért alaposan utána kell járnunk, hátha az autója sérült volt, de ma nem Sebastian volt a hibás."

Vettel eddigi kasztnija sérült lehetett Forrás: AFP/John Thys

Bár eleinte 2. is volt, Vettel a hajrában folytatott izgalmas csata után végül az 5. helyen ért célba, míg Daniel Ricciardo a Mercedesek ütközéséből profitálva megnyerte a Belga Nagydíjat. Horner később megerősítette, hogy a német versenyző kasztniját Monza előtt lecserélik. „Sok problémája volt. Pénteken egy gyújtógyertya romlott el az autójában, amivel sok időt vesztett" – mondta Spáról. „Utána kell járnunk, hogy volt-e valamilyen sérülés. Rendkívül szokatlan dolgokat láttunk."

Az Autosport szerint a vizsgálat még nem jutott konkrét eredményre, de a Red Bull a biztonság kedvéért a csere mellett döntött. Ez az idén már a második alkalom lesz, hogy Vettel új kasztnit kap, az elsővel a Kínai Nagydíjig versenyzett. A csapat akkor is sérülésre gyanakodott.

A négyszeres világbajnok címvédő 98 ponttal 6. az egyéni összetettben, míg Ricciardo 156 ponttal a 3. helyen áll.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!