Vágólapra másolva!
Boullier bízik a jobb folytatásban, de dobogós helyezéseket nem tud ígérni. A Force Indiát megelőzték, céljuk a további előrelépés a konstruktőri bajnokságban.

A nehéz kezdés után úgy tűnik, az idény második felére lendületbe jön a McLaren. Bár egyetlen alkalommal tudtak dobogón végezni az idén (még a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon), akkor ráadásul mindkét versenyzőjükkel, a melbourne-i szárnyalást követően ismét 2013-hoz hasonló gyenge eredményeket tudtak csak elérni.

Eric Boullier, a csapat versenyigazgatója reméli, a jól végzett munkának meglesz az eredménye, de újabb dobogós helyezéseket ígérni nem tud. „Nem tudom, lesz-e még dobogónk az idény végéig, de ha tisztességesen végezzük a munkánkat, akkor talán igen" – mondta.

A szakember az Autosportnak azt is elárulta, hogy a Force India megelőzése csak növelte az étvágyukat, az ötödik helynél többre vágynak. „A Force India megelőzése rövid távú tervünk volt, de nem ez a végső célunk."

A McLaren már ebben a szezonban meg akarja kezdeni a felzárkózást Forrás: Farkas Péter (Origo)

„Nyugodtan és magabiztosan tekintek a szezon hátralévő részére, bízva a kezdésnél erősebb folytatásban."

„Az autónk elfogadhatóan teljesít a kis leszorítóerőt igénylő pályákon, így Spában és Monzában. Szingapúrra újabb nagy fejlesztési csomaggal készülünk, amitől azt várom, hogy beváltja a reményeket" – ismertette csapata rövid távú terveit a francia.

A McLaren jelenleg a konstruktőri bajnokság 5. helyén áll, 2 ponttal megelőzve a Force Indiát. A Williamsnél 45, a Ferrarinál 55 ponttal gyűjtöttek eddig kevesebbet.

„Kell kapnunk még néhány fejlesztést a szezon végéig, amelyeknek köszönhetően elszakadhatunk a Force Indiától, és küzdhetnénk közvetlenül a Ferrarival és a Williamsszel, sőt talán a Red Bullal is" – mondta óvatosan bizakodva.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!