Vágólapra másolva!
Belgiumban is sok időt vesztett a nem elég hatékony bokszutcai munka miatt. Rob Smedley megígérte, hogy a csapat felülvizsgálja a módszereit.

A Williamst több futamon akadályozta, hogy a bokszutcában nem végeztek kellően jó munkát, emiatt akár győzelmeket is elbukhattak. Ez elsősorban Felipe Massát érintette, aki Ausztriában az első helyről a negyedikre csúszott vissza a kerékcserék első fordulója után, és azt is kifogásolta, hogy Kanadában nem próbálták ki az egykiállásos taktikát, miután a Mercedesek fékhibáját követően sikerült az élre állnia.

A hétvégi Belga Nagydíjon újabb problémák sújtották: gumidarabok tapadtak az autója padlólemezére, amivel rengeteg időt vesztett, a szerelők csak a második bokszkiállás során tudtak eltávolítani a törmeléket. Ekkorra azonban már elúszott a versenye. "Felül kell vizsgálnunk a módszereinket, és csiszolnunk rajtuk" - mondta a Williams bokszutcai műveleteiről. "Ezen a téren keményen hajtom a csapatot. Remélem, hogy többé nem fordul elő ilyesmi."

A Williams a bokszban nem elég hatékony Forrás: Farkas Péter (Origo)

Rob Smedley az idei évtől dolgozik a Williamsnél teljesítményért felelős főmérnökként, és azt ígérte, Massa kérésének megfelelően igyekeznek javítani a helyzeten.

"Sokkal hatékonyabban működünk, mint 12 hónappal ezelőtt, ez egyértelmű. Ugyanakkor nem dolgozunk elég jól ahhoz, hogy versenyeket és világbajnokságokat nyerjünk" - ismerte el. "Muszáj hatékonyabbá tennünk a módszereinket."

Bottas megszorongathatta volna Ricciardót

Miközben Massa pont nélkül zárt Spában, Valtteri Bottas újra dobogóra állhatott a 3. helyen befutva, 28 másodperccel lemaradva a győztes Daniel Ricciardótól. Ez viszont már nem elégíti ki a győzelmekről álmodó Williamst, amelynél úgy érzik, hogy szombaton megalapozhatták volna a finn sikerét - a vizes pályán azonban nem tudták felmelegíteni a gumikat.

"Ha mindent tökéletesen csinálunk, a 3. és a 4. hely lett volna a miénk a rajtrácson" - mondta Smedley. "Így Valtteri harmadik lehetett volna a táv elején, és ő húzott volna hasznot a Mercedesek lökdösődéséből. Ezáltal keményebben harcolhattunk volna Ricciardóval."

A Red Bull pilótája az 5. helyről, a Williamsek elől rajtolva nyert, és ugyanúgy kétszer állt ki kereket cserélni, mint Bottas.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!