Vágólapra másolva!
A Williamsnél Valtteri Bottas öt futamból a negyedik dobogós helyezését szerezte meg, Felipe Massa autója viszont megrongálódott Lewis Hamilton törmelékétől, és a brazil emiatt csak a 13. lett.

Felipe Massa a 9. helyről indult a Belga Nagydíjon, de már a 2. körben megpecsételődött a versenye, amikor felszedett egy, Hamilton defektes autójából származó gumidarabot. Ez lecsökkentette az FW36 által termelt leszorítóerőt, a brazil ezért nem tudott pontszerző helyekért csatázni.

„A második vagy a harmadik körben felszedtem a törmeléket Lewis gumijából, ami beleállt az autóm padlólemezébe” – nyilatkozta a csalódott brazil az Autosportnak. „Panaszkodtam az első etapban, hogy valami elromlott, mert az autó vezethetetlenné vált. Éreztem, hogy nagyon sok leszorítóerőt vesztek, ez körülbelül két másodpercet jelentett körönként.”

Felipe Massa Forrás: AFP/Ben Stansall

„Nem vették ki az első kerékcserémnél, ezért újabb 12 kört megtettem ugyanúgy, így a verseny felére körülbelül fél perccel álltam rosszabbul annál, mint ahol lennem kellett volna. Továbbra is panaszkodtam az egész etapon keresztül, aztán a második kerékcserémnél megtalálták a gumidarabot és kiszedték, utána közel három másodpercet gyorsultam minden körben, és a leggyorsabb voltam a pályán. Igazán kár volt érte. Nehéz ezt feldolgozni, mert harcolhattunk volna a pontokért.”

„Ez egy nagy gumidarab volt Lewis autójából, ami a padló alá szorult a fél versenyen keresztül, csak a második kiállásnál tudtuk kiszedni onnét. 20 körön át volt ott, ezalatt Felipe körülbelül 40 másodpercet vesztett a gyengébb tempó és a megváltoztatott stratégia miatt” – árulta el Rob Smedley, a Williams autók teljesítményért felelős vezető.

Ismét Bottas mentette meg a Williams versenyét

A Williams istállónak örömre is volt oka, ugyanis a 6. helyről indult Valtteri Bottas szép versenyzést bemutatva a dobogó legalsó fokán végzett Spában, ráadásul az utóbbi öt versenyből ez már a negyedik dobogója volt. „Jó volt ma a tempónk ma, sokkal jobb, mint az időmérőn. Figyelembe véve, hogy jókat csatáztam a Ferrarikkal és a Red Bullokkal, a 3. hely valószínűleg a megfelelő eredmény” – mondta a finn.

„A verseny elején beragadtam lassabb autók mögé, ez nehézzé tette az első etapomat, de amikor kellett, sikerült elmennem mellettük, ami fontos volt a verseny szempontjából. Úgy jöttünk ide, hogy a dobogót céloztuk meg, és nagyon kielégítő, hogy el is értük egy ilyen hullámvasút-szerű, trükkös időjárású hétvége után. Felipe nagyon peches volt a törmelékkel.” – fejezte be a szezon egyik meglepetésembere.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!